Eşini öldüren koca yakalandı Eşini öldüren koca yakalandı
04 Mart 2012’de meydana gelen olayın ardından tutuklanan ve daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan polis memuru Murat S., hakkında 'Olası kast ile adam öldürmek' suçundan 25 yıla kadar hapis istemiyle Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın görülmesine devam edildi.
Demirkaya ailesinin avukatı Bülent Tokuçoğlu, savcının ‘Kasten Adam Öldürme Suçu’ işlendiğine dair hazırladığı mütalaaya katıldıklarını ancak polis memurunun görevini kötüye kullanma suçundan beraatına ilişkin kararını katılmadıklarını belirterek tutuksuz yargılanan polis memurunun tutuklanmasını talep etti. 16 Mart 2013 günü düzenlenen Adli Tıp raporunda oybirliği ile olayın kaza olmadığının kesinleştiğini iddia eden Tokuçoğlu, “Kendisine direnmeyen bir kişiyi sadece kaçtığı için vurarak öldüren polis memurunun olası kasıt ile bu eylemi gerçekleştirdiği açıkça ortadadır. Adli Tıp Kurumu’nun oybirliği ile verdiği karara göre silahın yere düşmesi sonucu değil en az iki kez tetiğe basılmak sureti ile işlendiği belirtilmiştir. Biz sanığın olası kasıt ile adam öldürme ve görevi kötüye kullanma suçlarından en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Ayrıca tutuksuz yargılanan sanığın tutuklu yargılanmasını talep ediyoruz” dedi.
Sanık Murat S’nin avukatı Ergüven Yakan da, rahatsızlığından dolayı sesinin kısık olması nedeniyle sözlü savunmada bulunamayacağını bu nedenle de duruşmanın ertelenmesini istedi. Hakim, sanık avukatının bu talebi üzerine duruşmayı 28 Mayıs’a ertelerken, sanığın tutuksuz olarak yargılanmasına devam edilmesine karar verdi.
Duruşmanın ardından erteleme kararına tepki gösteren Demirkaya ailesinin avukatı Tokuçoğlu, “Duruşmanın erteleme nedeni sanık avukatının sesinin kısık olması olamaz. Bu kabul edilebilir bir gerekçe değil” diyerek, karara tepki gösterdi.
-OLAYIN GEÇMİŞİ-
Aydın’da 04 Mart 2012 tarihinde meydana gelen olayda günü kız arkadaşının ailesinin şikayetiyle gözaltına alınan ve izin sonrası birliğine dönmediği için asker kaçağı olduğu ortaya çıkınca tutuklanan Mahir Zorbey Demirkaya (21), adliyeden kaçmaya kalkışınca kendisini kovalayan polis memuru Murat S’nin tabancasından çıkan kurşunla başından vurularak hayatını kaybetmişti. Mahkeme tutuklanan Saylan’ın daha sonra tutuksuz yargılanmasına karar vermişti. Murat S., geçtiğimiz yıl mayıs ayındaki ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere tahliye oldu.

İzmir haber 

Editör: TE Bilişim