İMF Dünya'nın En Büyük Ekonomilerini Açıkladı İMF Dünya'nın En Büyük Ekonomilerini Açıkladı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye’de merakla beklenen açıklamasını yayımladı. Türkiye’nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyenin iki kademe altı olan “B” olarak teyit eden uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu, kredi notu görünümünün durağana revize edilmesi hakkında şunları paylaştı:

“Görünümün ‘durağan’a revize edilmesi, kısa vadeli makro-finansal istikrar risklerini azaltan ve ödemeler dengesi baskılarını hafifleten daha geleneksel ve tutarlı bir politika karışımına dönüşü yansıtıyor.”

FAİZ BEKLENTİSİ
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) politika faizini 2023 yılı sonuna kadar yüzde 35’e çıkaracağını tahmin eden Fitch, faiz oranının 2024’te de bu seviyede kalacağını ifade etti. Fitch, raporda “Para politikası sıkılaştırmasının gelecekteki hızı ve süresi konusunda yüksek düzeyde belirsizlik mevcut” ifadelerini kullandı.

REZERVLER
Brüt uluslararası rezervlerde mayıs ayının ortasından bu yana gözle görülür bir toparlanma kaydedildiğini belirten Fitch, rezervlerin 2023 sonuna kadar 115 milyar ABD dolarına ulaşacağını belirtti.

Fitch, rezervlerin 2024’te de “nispeten istikrarlı kalacağı” öngörüsünü paylaştı.

Editör: Ersin USTA