Foça'da Can Pazarı Foça'da Can Pazarı
Yaz sezonu ve hafta sonu tatillerinde Foça yolunda trafik yoğunluğunun her geçen yıl arttığına işaret eden Foçalı sürücüler, "On yıllardır aynı yolu kullanıyoruz. Türkiye'de turizm ilçesi olup, yolu yetersiz olan tek kent Foça'dır. Bu yol üzerindeki keskin viraj ve kasisler yüzünden sık sık kazalar meydana gelmektedir. Foça'ya duble yol yapılması artık lüks değil, ihtiyaçtır " diyerek, duble yola bir an önce kavuşma hayali içinde olduklarını belirtti.
TURİZMCİLERDE DERTLİ
Konuya ilişkin açıklama yapan Foça Genç İş Adamları Derneği Eski Başkanı ve Turizmci Taner Acar,"Foça'nın en önemli sorunlarından biri ulaşımdır. Foça'yı Çanakkale asfaltına bağlayan kara yolunun duble yol haline getirilmesi şart. Bir zamanlar Çeşme ve Alaçatı'nın esamesi okunmazken ilçemiz Foça turizm sektörünün göz bebeğiydi.1996 Yılında Çeşme-İzmir arasına otoban yapıldıktan sonra Çeşme Foça'yı geride bıraktı. İnsanlar ve dolayısıyla turizm yatırımcıları ulaşımı rahat olduğu için Foça yerine Çeşme'yi tercih etmeye başladı.Bu soruna Foça yerel yönetimlerin vizyonsuz idare anlayışı da dahil olunca Foça turizmde adeta havlu atmış oldu" diye konuştu. 
70'Lİ YILLARIN TÜRKİYE'SİNİ ANDIRIYOR
Günübirlik gelen tatilciler için İZBAN seferlerinin faydalı olduğunu, ancak kendi aracıyla konaklamak üzere Foça'ya gelen yerli ve yabancı turistlerin Foça yolunda seyahat etmekten kaçındığını anlatan Acar, açıklamalarını, "İnsanlar haklı olarak sık sık üzücü kazaların yaşandığı sorunlu bir yolda seyahat etmek istemiyor. Hiç kimse mecbur kalmadıkça bir servet ödediği otomobili ile 70'li yılların Türkiye'sini andıran bozuk yollarda seyahat etmek istemez. Bunun için duble yolun gerçekleşmesi halinde ilçemizin turizm alanında kalkınacağına inanıyorum" şeklinde sürdürdü. 
DAHA BİR İYİLİĞİNİ GÖREMEDİK!
Konuyu ilgili kurumlara iletmek üzere bölge milletvekillerini göreve çağıran Acar, "Her seçim öncesinde Foça halkına çok sözler söylendi, ama somut bir adım atılmadı. Herkes Sayın Binali Yıldırım'ın çok iyi bir bakan olduğunu söylüyor ama biz daha bir iyiliğini göremedik. Ana muhalefet partisinin milletvekilleri de bu konuya çok duyarsız. İnşallah herkes üzerine düşeni yapar da bizde ilçe halkı olarak bu önemli sorunumuzdan bir an önce kurtuluruz" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim