Foça'yı Festival Sevinci Sardı Foça'yı Festival Sevinci Sardı
 Foça İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis birimi, sosyal projeleri ile örnek olmaya devam ediyor. Foça Toplum Destekli Polislik ekipleri,"Ailemizden Birisin" projesi çerçevesinde Foça ve köylerinde yaşayan engelli vatandaşlar için Foça Reha Midilli Kültür Merkezinde ücretsiz sinema gösterimi düzenledi.
Foça İlçe Emniyet Müdürlüğü öncülüğünde Foça Kaymakamlığı ve Foça Belediyesi iş birliği ile düzenlenen sinema gösterimi etkinliğine katılan engelli vatandaşlar ve yakınları Alper Kul'un başrolünü oynadığı Karadeniz'in gururu Temel'in komik hikayesini anlatan "Sümela'nın Şifresi" adlı filmi izleyerek keyifli dakikalar yaşadı. Engelli ve yakınlarını mutlulukları gözlerinden okundu.Foça Kaymakamı Adem Arslan, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Emniyet Müdür Yardımcısı Kamil Atay ve Toplum Destekli Polis Memuru Fatih Durak, engelli vatandaşların film izleme keyfine ortak oldu. Engelli vatandaşlar adına konuşan doğuştan yürüme engelli İsmet Turguttekin, "İlçemizin engelli vatandaşlarını bugün böylesine manidar bir etkinlikte bir araya getiren polislerimize ve bizleri bu mutlu günümüzde yalnız bırakmayıp sinema keyfimize ortak olan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ'a ve Kaymakamımız Adem Arslan'a ne kadar teşekkür etsek azdır" dedi. Foça İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Kamil Atay, İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak böyle anlamlı bir etkinliği düzenleyerek engelli vatandaşlarla bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek şöyle konuştu: "İlçemizin huzuru onu oluşturan tüm bireylerin mutluluğu ile sağlanır. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları toplumumuzu daha da güçlendirecektir. Engelli duruma düşmek, hayatın sonu olarak değerlendirilmemeli sosyal hayata katılmaya bir mani olarak görülmemelidir." Engelli aileleri ve engelli vatandaşlar ile tek tek ilgilenen ve hatırlarını soran Foça Kaymakamı Adem Arslan, etkinlik sonrası yaptığı açıklama da; "Engelli vatandaşlarımıza imkanlarımız doğrultusunda engelsiz bir yaşam sunmaya çalışıyoruz. Engellilik konusu dayanışma çerçevesinde dikkate alınması ve sağduyulu olunması gereken bir konudur. Bu nedenle de bu tür etkinlikler bizleri bir araya getirdiği için önem arz ediyor" dedi.
Etkinlik sonrasında Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, ile görüşmek isteyen
yürüme engelli İsmet Turguttekin, Başkan Demirağ'a Foça'da yaşayan engellilerin Foça'nın bir çok caddesinde ki kaldırımlara inip çıkarken zorlandığını belirterek, kaldırımların başlangıç kısımlarına rampalar eklenmesini ve ilçede engelli tuvaleti bulunmaması sebebiyle tuvalet ihtiyaçlarını karşılamada büyük zorluk çektiklerini söyledi.
Foça Reha Midilli Kültür Merkezinde bir engelli tuvaleti bulunduğuna dikkat çeken Başkan Demirağ, "Bizler her insanın bir engelli adayı olduğu bilincine sahibiz. Bu anlamda ilçemizde yaşayan engelli vatandaşlarımızın sıkıntılarına çözüm bulma noktasında bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada yanlarında oluruz. Önerilerinize de açığız gereken neyse yapılır" dedi.
Düzenlenen etkinlik sonrası katılımcılar engelli vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
Editör: TE Bilişim