FOÇA ' nın mahalle afet gönüllüleri halkı depreme karşı hazırlıyor FOÇA ' nın mahalle afet gönüllüleri halkı depreme karşı hazırlıyor
Yaklaşık bin kişinin izlediği programa, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkan Vekili Zeki Sayar konuşmacı olarak katılırken, Foça Kaymakamı Adem Arslan, Belediye Başkan Vekili Orhan Bora, İlçe Emniyet Müdürü Erhan Zeren ve siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de izleyenler arasında yer aldı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kuran-ı Kerim ve Meali'nin okunması ile başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırlamış olduğu sinevizyon gösteriminin ardından açılış konuşmasını yapan Foça Müftüsü Selahattin Çelebi, katılımcılara“Beni yanıltmadınız” diyerek teşekkür etti. Konuşmasında programa gösterilen yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade eden Çelebi, “2011 Yılında ki kutlama programımızı 250 kişilik Foça Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirmiştik. Salon dolmuştu. Bir o kadar kişide dışarıda kalmıştı. Çok üzülmüştüm. Bu nedenle de bu yıl ki kutlama programımızı böylesine büyük bir salonda gerçekleştirmek istedik Bugün herkesin burada olduğunu görmek bizleri çok mutlu etti” diye konuştu.

“ÖNEMLİ OLAN İNSANİ VASIFLARDIR”
Kutlama programı çerçevesinde Din İşleri Yüksek Kurulu Başkan Vekili Zeki Sayar, davetlilere hitaben verdiği konferansta Hazreti Muhammed’in güzel ahlakını anlatırken, günün anlam ve öneminden de bahsetti. Konuşmasında birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yapan Sayar, şöyle konuştu: “Peygamber efendimiz buyruyor ki ‘ey Allah’ın kulları kardeş olun’, Allah Kur’an-ı Kerim’de diyor ki ‘Müminler kardeştir’, Peygamber’de diyor ki ‘kardeş olun’. Bu şu demektir; kardeşliğin gereğini yerine getirin. Peygamber efendimiz yine buyuruyorlar; ‘kardeşiniz zalim de olsa, mazlum da olsa ona yardım edin’. Ya resulallah kardeşimiz mazlum olunca yardım edelim ama, zalime nasıl yardım edelim? Buyurdular ki zaliminde zulmünden anlamazsanız ona yardım etmiş olursunuz. Bugün kardeşliğimizi bozan en önemli hususlardan birisi asabiyettir. Asabiyet taassuptan gelir. En önemli taassup da ırkçılıktır. Sizlere soruyorum, kimse anasını, babasını, rengini seçme hürriyetine sahip midir? Annem siyahsa benim suçum ne? Önemli olan ahlaki değerler. İnsani vasıflardır.”

Sayar’ın konuşmasının ardından Tasavvuf Musikisi Üstatlarından Ankara Kocatepe Camii İmam-Hatibi İsmail Coşar ve Ankara Hacı Bayram Veli Camii emekli imam hatibi Bilal Demiryürek mini bir konser verdi. Birbirinden güzel kasideler seslendirildi. Katılımcıların huzur dolu dakikalar geçirdiği konser, dinleyicilerden büyük beğeni topladı.

Program sonunda ilçe genelinde düzenlenen şiir, makale yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllerini Kaymakam Adem Arslan'ın elinden aldı. İlçe Müftüsü Selahattin Çelebi, Foça Belediye Başkan Vekili Orhan Bora’ya programın gerçekleşmesinde belediyenin katkılarından dolayı teşekkür ederek çiçek takdim etti. Ankara Kocatepe Camii İmam-Hatibi İsmail Coşar’ın akşam ezanını okumasıyla program sona erdi.


Editör: TE Bilişim