Yeterli içme suyuna ulaşamayan insan sayısı yıldan yıla artıyor! Yeterli içme suyuna ulaşamayan insan sayısı yıldan yıla artıyor!
Foodex Gıda Fuarı’na Ege İhracatçı Birlikleri şemsiyesi altında 26 Türk firması katıldı. Foodex Japan Fuarı’na, Türkiye’nin 15. kez Milli Katılım Organizasyonu ile katıldığını belirten Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri Sezmen Alper, gıda ihtiyacının sadece yüzde 40’ını kendisi karşılayabilen ve bu nedenle yılda yaklaşık 60 milyar dolar tutarında gıda ithalatı yapan 130 milyon nüfuslu Japonya’ya gıda ürünleri ihracatımızı arttırmak için Foodex Japan Fuarı’nın önemli bir fırsat olduğunu söyledi.
Uzak Doğu’nun en büyük gıda fuarı olan Foodex Japan Fuarı’na 27 ülkeden milli düzeyde olmak üzere, toplam 72 ülke ve bölgeden 2 bin 500 civarında firma katıldı. 4 gün boyunca süren fuarı 70 binin üzerinde kişi ziyaret etti.
Japonya pazarına girmenin zor olduğunu, ancak Japon alıcıların memnun kaldıkları firmalara sadık olduklarını kaydeden Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri Sezmen Alper; “Fuara iştirak eden firmalarımız, fuar vesilesiyle kurdukları iş bağlantıları sayesinde ülkemize hem coğrafi konum açısından uzak olan, hem de tüketim alışkanlıkları ve iş kültürü itibariyle farklılık taşıyan Japon ve Uzakdoğu pazarında tecrübe kazanıyorlar. Bu kapsamda kurulan ticari ilişkiler ihraç ürünlerimizin geliştirilmesine ve artmasına da olumlu katkı sağlamaktadır” dedi.
Foodex Japan Fuarı’nda gördükleri ilgilen memnun olduklarını dile getiren EİB Genel Sekreteri Alper, Fuar alanında kurulan mini stüdyoda, Japon top modellerin standları gezerek seçtiği ürünlerin tadımını yaparak ürünlerle ilgili görüşlerini belirttiği Gourmet Beauty Talk Labo isimli programda Türkiye’den zeytinyağı, organik meyve suyu ve peynir sektörlerinden Bahçıvan Gıda, Elite İçecek ve Gata Kozmetik Kimya firmalarının katılarak Türk ürünlerinin Japon seyircisi ile buluşmasını sağladığını kaydetti.
Türkiye’nin Tokyo Ticaret Baş Müşaviri Osman Bekaroğlu, Foodex Japan Fuarı’nda Türk standlarını tek tek ziyaret ederek katılımcı firmalarımıza pazar hakkında hem bilgi verdi hem de firmalara Japon pazarı ile ilgili yönlendirmelerde bulundu.

Editör: TE Bilişim