Sporun Başkenti Bornova Sporun Başkenti Bornova
Festivali gerçekleştirecek olan Tarım Artı Organizasyon Firması, zeytin ve zeytinyağı çeşitlerini ele alan Türkiye’de düzenlenen en nitelikli organizasyonu hayata geçirmeyi hedefliyor. 
Tarım Artı’nın organize ettiği ve Forum Bornova Alışveriş Merkezi’nin ev sahipliği yapacağı Zeytinyağı Festivali’ni, Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü, Ulusal Zeytin Zeytinyağı Konseyi, Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi, İzmir Ticaret Odası, Zeytin Dostu Derneği, Aydın Ticaret Borsası ve Çanakkale Ticaret Borsası da destekliyor.
Sektördeki üretici ve tüketiciyi bir araya getirerek, şifa kaynağı zeytin ve zeytinyağı hakkında halkı bilinçlendirmeyi amaçlayan festival, zeytin ve zeytinyağı tadım ve ürün satışının yapılacağı stantlarda tüketiciyle sektörün aktörlerini bir araya getirecek. Festival kapsamında, zeytin ve zeytinyağı tadım yarışması, sunumlar, profesyonel aşçılardan zeytinyağlı yemek tarifleri, elinin lezzetine güvenen amatör katılımcılar için zeytinyağlı yemekler yarışması, diyetisyenden zeytin ve zeytinyağının faydalarının anlatılacağı sunum, animasyon şovlar yapılacak ve Forum Bornova Alışveriş Merkezi ziyaretçilerine binlerce zeytin fidanı dağıtılacak.

Editör: TE Bilişim