Türkiye Petrolleri’nden İstanbul’un Kalbinde Yeni İstasyon Türkiye Petrolleri’nden İstanbul’un Kalbinde Yeni İstasyon
Ahlak ve Kumar Büro Amirliği ekipleri 6 ay yaptıkları çalışma sonra biri otel 36 adrese yaptıkları baskınla fuhuş çetesini çökertti. Liderliğini Ukraynalı olan ve mesleği doktorluk olan Dariy V. ile Sivetlana B. yaptığı ileri sürülen 16 kişi tutuklama istemiyle adliyeye sevk edilirken 11 kişiye de adli kontrol istendi. 5 yıldızlı otellerde ve rezidanslarda gerçekleşen fuhuş alemlerinde çok sayıda yabancı uyruklu kadınına fuhuş yaptırıldığı iddia edildi. Çetenin evlerine yapılan baskında yaklaşık 150 bin TL para ve az miktarda uyuşturucu ele geçirildi.
ÇETENİN BİLGİSAYARINDAN 5 YILLIK MÜŞTERİ LİSTESİ ÇIKTI

Fuhuş çetesinin el konulan bilgisayarından 5 yıllık müşteri listesi çıktığı öğrenilirken polis, bilgisayarı incelenmek üzere Siber Suçlarla Mücadele Büro amirliğine gönderildi. Ayrıca çete, listede ismi olmayan kişiye kadın göndermediği yeni müşterilerini ise referansla kadın gönderdiği öğrenildi.

Çete pazarladığı kadınları puan çizelgeleri tuttuğu belirtildi. 3 defa müşteriler tarafından beğenilmeyen kadın ülkesine geri gönderildiği öğrenildi. Ayrıca kadınları A, B, C kategorilerine ayıran çete, A kategorisindeki kadını 400 dolara, B kategorisindeki kadını 300 dolara C kategorisindeki kadını ise 200 dolara pazarladığı ileri sürüldü.

POLİSE YAKALANMAMAK İÇİN YEŞİL, KIRMIZI, SARI HAT

Fuhuş çetesi polise yakalanmamak için ilginç bir yöntem kullandığı ortaya çıktı. Kendilerine verilen 3 farklı telefonla iletişime geçen kadınlar patronlarını aradıklarında “Yeşil Hattı,” kendi aralarında ve şoförlerle konuştuklarında “Kırmızı Hattı,” müşterilerle konuştuklarında “Sarı Hattı” kullandıkları tespit edildi. Farklı hattı kullanarak başka telefonu arayan kadına ise 100 Euro para cezası verildiği öğrenildi. Yabancı uyruklu kadınlar fuhuş için gittikleri yerde şifreli olarak iletişime geçtikleri söylendi. Kadın müşteriyle buluştuğunda “M” harfi ile iş sonrası çıktığında ise “V” harfini kullanarak mesaj attığı öğrenildi. Ayrıca Babuşka, Ananas şeklinde şifreli kullandıkları tespit edildi. Fuhuş baskını polis kamerası tarafından da saniye saniye kaydedildi. Otellere giren Ahlak ve Kumar Büro Amirliği ekipleri, odaları tek tek aradı. Odalarda bulunan yabancı uyruklu kadınlar, polis tarafından gözaltına alınarak emniyete görüldü.

Editör: TE Bilişim