Tiyatrolar gününe özel oyun Tiyatrolar gününe özel oyun
Şenliğe bugüne kadar 5 binin üzerinde yabancı çocuk katıldığını anlatan Başkan Şenol, “Üç yıldır logosu, maskotu, şarkısını belirleyerek marka haline getirip, temalı şekilde kutladığımız bu şenlik artık, İzmir’in de simgesine haline geldi” diye konuştu.

Çocukları evlerinde misafir eden aileler ile şenliğe katkı sunan sponsorlara teşekkür eden Şenol, 8 ülke ile Zonguldak ve Mersin’den gelen ekiplerin kendilerini onurlandırdıklarını dile getirdi. Şenol, bu yıl şenliği birlikte organize ettikleri iki engelli derneğin yönetimine şükranlarını sunduklarını belirtti.
Şenol’un ardından söz alan Gaziemir Kaymakamı Şerafettin Tuğ ise, 23 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın önemine değindi. 23 Nisan 1920’de açılan meclisin Türk ulusuna egemenliğini yeniden kazandırdığına işaret eden Tuğ, şöyle devam etti: “O meclisi oluşturanlara müteşşekkiriz. Meclisin açıldığı günü çocuklara bayram olarak armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ün sayesinde bugün bu anlamlı buluşmada biraradayız.”

“Bilinçli çocuk, mutlu gelecek” temasıyla şenliğin açılış resepsiyonuna, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Bulgaristan, KKTC, Litvanya, Macaristan, Makedonya ve Romanya ile Zonguldak ve Mersin’den gelen heyetler katıldı. Açık havada düzenlenen resepsiyona, meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleri, siyasi parti temsilcileri, başkan yardımcıları, şenlik komitesi üyeleri, kamu temsilcileri, muhtarlar ve sponsorlar da katıldı.
Editör: TE Bilişim