Gaziemir’in bir bölümünde su kesintisi Gaziemir’in bir bölümünde su kesintisi
Azerbaycan Heyet Başkanı Nermin Zöhrebova, Bulgaristan’ın Kirkovo Belediye Başkanı Sali Ramadan ile Bosna Hersek’in Gorajde Belediye Başkanı Muhammed Ramoviç, kardeş kent oldukları Gaziemir’de hep el üstünde tutulduklarını söyledi.

Goraje Belediye Başkanı Ramoviç, 14 Temmuz’da düzenleyecekleri festivalin son gününü Gaziemir Gecesi olarak belirlediklerini belirtip, Başkan Halil İbrahim Şenol’u ülkesine davet etti. Ramoviç, yıllardır bu şenliğe katıldıklarını ve çok iyi ağırlandıklarını dile getirip, “Büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan etti 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı artık, bizim de bayramımız oldu. Buraya gelmesek bile bu bayramı kutluyoruz” diye konuştu.

5 BİNDEN FAZLA ÇOCUK GELDİ
Şenliğe katılan konuk ülke halk dansları ekipleri ile heyet üyelerinin kendilerini onurlandırdıklarına vurgu yapan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ise, 15 yıl içinde 5 binden fazla çocuğun şenliğe katıldığını ve buradan barış elçisi olarak ayrıldıklarını söyledi. Şenol, logosu, maskotu ve şarkısını belirledikleri şenliği, 3 yıldır temalı olarak kutladıklarını belirtti. Gaziemir Kaymakamı Şerafettin Tuğ da, “Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bayramı dünyanın dört köşesinden gelen çocuklarla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Resepsiyona, Stutgart’ın Plieningen Belediye Başkanı Edgar Hemmerich, Rusya’nın Volgograd Belediye Başkanı Şevetsov Yuri Mihayloviç ile Makedonya, Litvanya, Romanya, KKTC, Zonguldak ve Mersin heyetleri, il genel meclisi üyeleri, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, ilçe kamu kurumu temsilcileri, sponsorlar ile birim müdürleri de katıldı.
Editör: TE Bilişim