Küçük Mertin Katili Yakalandı Küçük Mertin Katili Yakalandı
  Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’un “Belediye Başkanlığı Seçim Startı”nı verdiği Atatürk Mahallesi’nden gece kondu dönüşüm projesini başlatması ise dikkat çekti.
Başkan Bozkuş, bugün basın mensuplarıyla beraber Atatürk Mahallesi’ne çıkar yıkım çalışmlarını başlattı. Başkan Bozkuş’a mahalle sakinleri sevgi gösterilerinde bulundu.
Çoğunlu toprak evlerden oluşan Atatürk Mahallesi’nde yıkım çalışmalarını başlatan Başkan Nevzat Bozkuş, hiçbir vatandaşın mağdur edilmeyeceğini söyledi.
Bozkuş; “TOKİ ile yapmış olduğumuz protokol gereği birinci kısım olarak Atatürk ve Bayrampaşa’da 2 bin 90 tane konutun yapılmasına karar verildi. Her türlü çalışma tamamlandı. Jeolojik etüt, imar planları, yapılacak binaların tekrardan fiziki durumlarına ait projeleri hepsi tamamlandıktan sonra hak sahipleriyle, hak sahipliği noktasında senetler imzalandı. Şimdi ise tapu devirleri yapılıyor. Bir taraftan da ihaleye çıkarıldı. İhalede de Atatürk ve Bayrampaşa’nın belli kısımlarında ortak olan kısımlarında yaklaşık 180 tane konutun, gece kondu konutunun yıkılarak yerlerine 702 tane konut yapılacak” dedi.
KARS’TA İLK DEFA “KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ” KAPSAMINDA BİR İŞ ELE ALINMIŞ OLACAK. BİR BAŞKA NOKTAYA GÖTÜRÜLEN VATANDAŞLARIMIZ, HEMŞEHRİLERİMİZ VAR; AMA YERİNDE ÇÖZÜM NOKTASI BAYRAMPAŞA VE ATATÜRK MAHALLESİ’NDE BAŞLADI
Doğru bildiğinden şaşmayan ve yaptığı bütün işleri projelendirerek hayata geçiren AK Partili Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş; “ 13 Ağustos’ta ihalemiz var. Görüldüğü üzere 180 konutun içleri tamamen boşaltılmış, her tarafı sökülmüş, şimdi ise kalan enkaz kısmının yıkılmasına başlandı. Çok kısa süre içerisinde bunları yıkacağız. Ve 13 Ağustos 2012’de yapılan ihaleden sonra hangi firmada iş kalmış ise o firma gelecek kendisine TOKİ tarafından yer teslimi yapılacak. Yer teslimi yapıldıktan sonra varsa eksikleri tekrardan giderilecek. Ve arkasından temel atma töreni resmi olarak yapılacak. Bu ilimizde ilk defa Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bir iş ele alınmış olacak. Bir başka noktaya götürülen vatandaşlarımız, hemşehrilerimiz var ama yerinde çözüm noktası Bayrampaşa ve Atatürk mahallesinde başladı.
850 KİŞİNİN BİR ANDA ŞEHİRDE EV ARAMASI, KİRAYA ÇIKMALARI İSTER İSTEMEZ HEM KİRA FİYATLARINI YÜKSELTECEK, HEM DE EV BULMADA SORUN YAŞANACAK
Bir anda kent merkezinde 850 kişinin kiralık ev aramasından dolayı sıkıntılar yaşanabileceğine dikkat çeken Başkan Nevzat Bozkuş, kira bedellerini TOKİ ile birlikte belediye olarak kendilerinin ödeyceğini ve hiçbir vatandaşın mağdur edilmeyeceğini kaydetti.
Başkan Nevzat Bozkuş; “Bu mahalleden çıkan 180 kişiye zor kiralık ev bulabildik. Kira bedellerinin bir kısmını TOKİ ödüyor. Bir kısmı biz belediye olarak ödüyoruz. Yüzde elli şeklinde dolayısıyla 850 tane hak sahibi var. 850 kişinin bir anda şehirde ev araması, kiraya çıkmaları ister istemez hem kira fiyatlarını yükseltecek. Hem de ev bulmada sorun yaşanıyor. Birinci etap olarak 720 konut yapılır ise buradan çıkacak diğer evleri yıkılacak vatandaşlarımız bu 702 konuta alınacak. Ve burada kendilerinin barınmaları sağlanacak. Arkasından diğer kısımlara devam edilecek. Ciddi anlamda bir problemimiz yok. Ev bulmada sıkıntı yaşayan hemşerilerimiz var. Onlarda ev buldukları an evlerinin içini boşaltacaklar onları da yıkacağız. Evleri yıkılan vatandaşlarını kira bedellerinin yarısını TOKİ karşılayacak. Yarısını biz belediye olarak karşılayacağız. Yani hiçbir şekilde vatandaşlarımız mağdur edilmeyecek. Her türlü sorunlarında eğiliyoruz. Elektrik ile ilgili problemleri varsa, su ile ilgili problemleri var ise vergi ile ilgili hepsinde kolaylık sağlanması için gerekli girişimlerde bulunuyoruz” şeklinde konuştu.
Bir çok vatandaşın kendisinin evlerini yıktığı Atatürk ve Bayrampaşa Mahallesi’nde evlerini yıkan vatandaşların yıkılan evlerinden çıkan ağaç, demir, çatı gibi malzemeleri alarak belediye çalışanlarına yardımcı oluyor. Çok sayıda vatandaş Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’un yanına gelerek , kendilerine insan değeri, insan gibi modern evlerde yaşama imkanı tanıyan Bozkuş’a teşekkür ettiler.




İzmir haber

Editör: TE Bilişim