Gemi Söküm Sektörü İftiralarla İlgili Hukuki Süreci Başlatacak Gemi Söküm Sektörü İftiralarla İlgili Hukuki Süreci Başlatacak
Gediz Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (GESEM), İzmir’in girişimcilik okulu gibi çalışıyor. İş-Kur ve KOSGEB işbirliğiyle gerçekleştirilen “Girişimcilik Proje Destek Programı”nın adresi yine GESEM oldu. Bu yıl ise bir rekora imza atıldı, ocak ayından bu yana tam 600 kişi ücretsiz eğitimden yararlandı. Önemli bölümü kadınlardan oluşan kursiyerler, gruplar halinde eğitime alındı. 70’er saatlik her programda, girişimcilik, yaratıcılık, iş geliştirme, pazar araştırması, pazarlama, üretim, yönetim, iş planlama ve finans konularında ders verildi. İçlerinden işsiz olanlara kurs süresince günlük 20 TL harçlık ödendi, ayrıca SGK primleri de yatırıldı. Başarıyla tamamlayanlar sertifika almaya hak kazandı. Bu belgeyle İş-Kur’a gidenler, 30 bin lirası hibe olmak üzere toplam 100 bin liralık devlet desteğiyle kendi işyerini kurabilecek.
Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, topluma girişimcilik ruhu aşılamayı amaçladıkları bu eğitimi bir sosyal sorumluluk projesi olarak gördüklerini ve desteklediklerini açıkladı, “Gediz, halkla bütünleşen, çevresine değer katan, yeni ufuklar açan bir üniversitedir. Farklı yaşlardan ve mesleklerden katılımcıların yer aldığı program, bu amacımızın bir göstergesi” dedi.
Prof. Dr. Çevik, bir yılda 600 kişiye eğitim verilmesinin önemine de şu sözlerle dikkat çekti: “Akademisyenlerimizin ve personelimizin önemli bölümünü bu eğitim için görevlendirdik. Çünkü ülkemizin yeni girişimcilere, istihdam sağlayacak yeni işyerlerine ihtiyacı var. Ekonomimizin güçlenmesi, kişi başına düşen gelirin yükselmesi ve de işsizliğin azalması girişimci sayımızın artmasına, yeni yatırımlara bağlı. Girişimcilik Proje Destek Programı’na bu nedenle özel önem veriyoruz. Bu eğitim sayesinde önümüzdeki dönem iş dünyamızda yeni girişimciler göreceğiz, ne mutlu ki önemli bölümü kadın olacak. Cesaretleri ve sergiledikleri girişimcilik örneği nedeniyle kadın kursiyerlerimizi kutluyorum. Her birinin istihdam sağlayan, vergi ödeyen, ekonominin çarklarını döndüren işletmeler kuracağına yürekten inanıyorum. Gediz Üniversitesi olarak bu başarının bir parçası olmanın da mutluluğunu yaşıyoruz. Toplumumuza girişimcilik ruhu aşılamaya devam edeceğiz.”
Editör: TE Bilişim