Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı
Atölyedeki eğitmenlerinin teşvikiyle üniversitenin düzenlediği yarışmaya film okuma dalında katılan genç sinemacı, o süreci; "Belli bir süre film arayışına girdim ve en sonunda 'The Dreamers' filminde karar kıldım. Bornova Belediyesi Dijital Film Atölyesi'nde öğrendiklerim doğrultusunda yazımı yazdım ve yolladım. Daha sonra da finalist olduğum haberi geldi. İstanbul'daki kampa çağrıldım. Yedi finalist dört gün süren film atölyesine katıldık ve ben birinci oldum" sözleri ile anlattı.

''BURASI BİR OKUL GİBİ''
Bornova Belediyesi Dijital Film Atölyesi'ne daha önce aynı atölyeye katılan bir arkadaşı aracılığıyla katıldığını belirten Özge, "Burada kendimi çok iyi hissetmemi sağlayan çok sıcak ve samimi bir ortam var. Eğitmenlerimiz bize biber abla, abi gibi yaklaşıyor. Burada çok önemli şeyler öğrendim, deneyim kazandım. Edindiğim şeylerin önümdeki süreç için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Herkesten 1-0 önde başlıyorum. Bunları geliştirerek kendimi üniversiteye hazırlayacağım" diye konuştu.
Bornova Belediyesi Dijital Film Atölyesi'nin sinemayı öğrenmek isteyenler için çok önemli bir fırsat ve adım olduğunu söyleyen Özge Alkan, ileride sinema-televizyon dalında eleştiriler yazan bir akademisyen olmak istediğini sözlerine ekledi.
Özge'nin başarısı ile gurur duydukları söyleyen Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, 7'den 70'e tüm Bornovalıları belediyenin açtığı kurslardan yararlanmaya çağırdı. Kursların ücretsiz olduğunu hatırlatan Sındır, "Hobi ve meslek edindirmeden spora, müzikten yabancı dile, birçok branşta kurs açtık. Siz talep edin yenilerini de açalım" dedi.


İzmir haber 
Editör: TE Bilişim