Cinnet geçiren baba, çocuklarını öldürdü Cinnet geçiren baba, çocuklarını öldürdü
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde, Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenek Sınavlarına 2’si lise 1.’si olmak üzere toplam 240 öğrenci adayı katıldı. Geleneksel Türk Sanatları, Sahne ve Görüntü Sanatları, Seramik, Tekstil ve Resim bölümlerine toplam 110 öğrenci alınacak. 
Özel yetenek sınavlarına talep çok olunca, başvuru için istenen taban YGS puanları da yükseldi. Sahne sanatları bölümüne başvurabilmek için 220, plastik sanatlar bölümüne başvurabilmek için 200 puan taban puan olarak belirlendi. Başvurular ve sınavın bürokratik işleri internet ortamında yapıldı. Sahne sanatları grubu sınavı 2 aşamalı yapılırken, plastik sanatlar grubu sınavı tek aşamada 2 oturum şeklinde yapıldı.
GSF Dekan yardımcısı Doç. Dr. Adnan Çevik sınavların şeffaf bir ortamda gerçekleştiğini belirtirken, Plastik Sanatlar grubunda jüri üyelerinin değerlendirme yaparken kâğıtların isim yazılı kısımlarının kapalı ve sırasız olarak değerlendirildiğini söyledi. Sahne sanatları grubunda ise bölüm öğretim elemanlarının yanı sıra Ankara Devlet Opera Balesi sanatçısı Deniz Alp ve Devlet Tiyatrolarından emekli yönetmen ve oyuncu Mutlu Güney jüri üyesi olarak görev yaptı. Sahne sanatları grubunda tüm adayların sınavlarının görsel ve işitsel kayda alındığını belirten Doç. Dr. Adnan Çevik, yerleştirmelerin yine bilgisayar aracılığıyla yapılacağını ve sonuçların en geç 31 Ağustos kadar belli olacağını söyledi.

İzmir Haberleri

Editör: TE Bilişim