Patlayan Su Borusu Mahalleyi Göle Çevirdi Patlayan Su Borusu Mahalleyi Göle Çevirdi
Ellerinde Türk bayrakları ile ilçe merkezinde yürüyüş yapan ve sayıları bini aşan vatandaşlar, yürüyüş sonunda Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Taksim'deki olayları protesto eden vatandaşların eylemine Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin de katılarak destek verdi. Cumhuriyet Meydanı'nda Menemen halkına hitaben bir konuşma yapan Başkan Şahin, “Bu akşam burada önemli bir tepki koyuyorsunuz. Bu güzel vatanımızda halka rağmen siyaset yapılamayacağının, güzel ülkemiz Türkiye’de yasaklarla bir şeylerin yürütülemeyeceğinin en güzel örneklerini ortaya koyuyorsunuz”dedi.
İstanbul’da Gezi Parkı eyleminin sadece Gezi Parkı eylemi olmaktan öteye geçtiğini, yasaklarla ve demokrasiye olan inancını kaybetmiş insanlarla bu ülkenin yönetilemeyeceğinin en iyi şekilde ortaya konulduğunu ifade eden Başkan Şahin, şöyle konuştu: “Bu güzel ülkemizi içte ve dışta o kadar çok bölmek isteyen insanlar var ki… Laik Türkiye Cumhuriyeti o kadar çok kolay kurulmadı. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, şehitlerimiz, gazilerimiz bu ülkeyi o kadar çok kolay kurtarmadı. Bu ülkede emeği geçen insanların önünde, başta Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizin önünde saygıyla eğildiğimi belirtmek istiyorum.”
Konuşması sık sık “Hükümet İstifa”, “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganlarıyla bölünen Başkan Şahin, herkesi itidalli olmaya davet etti. Ölümünün 50. yıldönümünde Türk şiirinin en önemli ismi Nazım Hikmet’i anan Başkan Şahin, “Biz bu ülkede sevgili Nazım Usta’nın dediği gibi; Bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşçesine yaşamak istiyoruz” diye konuştu.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın, Taksim Gezi Parkı’nda hiçbir çalışma yapılmayacağı yönünde açıklama yapması temennisinde bulunan Başkan Tahir Şahin, “Eğer sağduyulu davranmak istiyorsak; ‘Evet, biz halktan aldığımız dersle, halka rağmen siyaset yapılamayacağını öğrendik, Taksim’e hiçbir şey yapmıyoruz’ açıklamasının yapılması gerekiyor” diyerek, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Laik Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet yaşayacağını da sözlerine ekledi.
Polis gözetimi altında devam eden eylem, olaysız bir şekilde sona erdi.

Editör: TE Bilişim