Derdi ’’para’’ olmayan tek hırsız Derdi ’’para’’ olmayan tek hırsız
 Çanakkale Defterdarı Sacide Şakarın “Gökçeada ve Bozcaada'da, Milli Güvenlik Kurulu (MGK) kararı sebebiyle 2B tespiti ve satışı yapılmadığını” söylemesi Gökçeadalıların tepkisine sebep oldu. 
Çanakkale Defterdarı Sacide Şakar, Gökçeada ve Bozcaada'da, Milli Güvenlik Kurulu (MGK) kararı sebebiyle 2B tespiti ve satışı yapılmadığını söyledi. Defterdar Sacide Şakar, Gökçeada ve Bozcaada'nın özel durumları sebebiyle 2B kapsamına dahil edilmediğini belirterek, “Bozcaada ve Gökçeada için MGK kararları var. Ayrıca bu bölgeler doğal SİT alanı. Bu nedenle adalarda 2/B tespiti yapmadık. Dolayısıyla satış da olmayacak” dedi.
Adalardaki hazine arazilerinin satışının dahi yapılmadığını hatırlatan Şakar, hazine arazileri için sadece uzun süreli irtifak veya kiralama hakkı bulunduğuna dikkat çekti.
Bu açıklamalar Gökçeada halkı üzerinde soğuk duş etkisi oluşturdu. Uzun yıllar MGK gölgesinde yaşayan Gökçeadalılar bir taraftan askeri yasak bölgeler, diğer taraftan SİT alanları, maden arama alanları ile baş etmeye çalışırken şimdi de 2B engeli ile karşılaştı. Gökçeada Kent Konseyi Başkanı Bülent Aylı, “Gökçeada’nın kalkınmada öncelikli yöre kapsamına alınması çok iyi bir gelişmedir. Üstelik 6. kategori olan Gökçeada’mız en üst seviyeden kalkınma imtiyazlarına sahip oldu. Ancak SİT alanları, askeri alanların varlığı, imar planında sanayi yatırımı alanı olmaması gibi sorunlar yatırımı engelliyor. Gökçeada, büyük turizm ve geniş agro-turizm alanlarına sahiptir. Yeter ki bürokrasi adanın önünü açsın” dedi.

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim