Bayram Tatilinde Teknelerden Atık Toplamaya Devam Etti Bayram Tatilinde Teknelerden Atık Toplamaya Devam Etti
 İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 5 Ağustos’ta yapılacak “Ergenekon Duruşması” için Silivri’ye gitme çağrılarını yönetenlere yönelik düzenlediği operasyonda, gözaltına alınanların sayısı 20’ye ulaştı. Gözaltına alınanlar arasında Aydınlık Gazetesi ve Ulusal Kanal çalışanları ile TGB ve İşçi Partisi’nin bazı yöneticilerinin de bulunduğu öğrenildi.

Terörle Mücadele ekipleri operasyon kapsamında TGB”nin de aralarında bulunduğu 25 ayrı adreste yaptı. Aramalarda, eylemlerde de kullanılan çok sayıda baret ve gaz maskesi ele geçirildi. Polis TGB’deki bazı bilgisayarların “imaj”ını almak için çalışma yaparken, bazı dijital malzemelere de el konuldu.

GÖZALTINA ALINANLARA 4 AYRI SUÇLAMA

Gözaltına alınanlarla ilgili savcılığın verdiği gözaltı kararında 4 ayrı suçlama gerekçesi olduğu kaydedildi. Şüpheliler “ülke içerisinde kaos ve kargaşa ortamı oluşturup anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine yönelik suç işleme yönünde çağrı yapmak; mevcut hükümeti devirmeye çalışmak ve çağrı yapmak; kişileri ve grupları şiddet içerikli eylemlere yönlendirmek için tahrik etmek; mahkeme heyetini baskı altına alarak etkilemek ve adil yargılamayı etkilemekle” suçlanıyor.

Editör: TE Bilişim