13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı 13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı
PTT 1. Lig'in 30. haftasında Göztepe, kendi evinde Bucaspor ile 1-1 berabere kaldı.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan, Göztepe Teknik Direktörü Kemal Kılıç, derbiye yakışır bir karşılaşma olduğunu belirterek, “Maç 1-0 yenik başladık diyebiliriz. Son haftaların en formda takımı karşısında erken golle maça geride başlamak oldukça stresliydi. Maçın iyi geçtiğini düşünüyorum. Derbiye yakışır bir karşılaşma oldu. Oyuncu değişikliklerimiz de ise hiç hesapta olmayan şekilde iki kanattan da değişiklikler yaptık. Buda oyun dengemizi bozdu” dedi.
Göztepeli oyuncu Mehmet Sak da, maç 1-0 yenil başladıklarını dile getirerek, “Erken gelen golden sonra oyuncu çevirmeyi çalıştık. Beraberlik golünü bulduk fakat galibiyeti getiremedik” şeklinde konuştu.
Göztepeli bir diğer oyuncu Halil Akbunar ise, erken bir gol yediklerini ifade ederek, “Karambolden ummadığımız erken bir gol yedik. Kaçırdığımız net gol pozisyonları var. Bucaspor’da aynı şekilde mutlak gol pozisyonlarından yararlanamadı. İyi bir derbi olduğuna inanıyorum ” diye konuştu.

BUCASPOR CEPHESİ
Bucaspor Teknik Direktörü Sait Karafırtınalar ise, ikinci yarı iyi bir oyun sergilediklerini vurgulayarak, "İlk yarı hiç beklemediğimiz bir golle başladık. Sanırım bir iç güdüyle ilk yarıyı berabere bitirmeye çalıştı oyuncularımız. Fakat ilk yarının son bölümünde kötü bir gol yiyerek soyunma odasına berabere gittik. İkinci yarı ise gerçek Bucaspor sahadaydı. İstediğimiz oyunu sahaya yansıttık fakat sonuca gidemedik. Böyle dirençli oynayan bir Göztepe’den alınan 1 puan bizim için değerlidir” dedi.
Bucasporlu oyuncu Ömer Kahveci da, iki takım içinde önemli bir maç olduğuna dikkat çekerek, “Her iki ekip içinde çok önemli bir maçtı. Sahada biz Play-off’a oynarken Göztepe’de ligde kalmaya oynuyordu. İki takım açısından da kötü bir sonuç olmadığına inanıyorum. Ligdeki yerimizi koruduğumuz için mutluyuz. Gelecek hafta evimizde Samsunspor’u yenerek play-off kalmak istiyoruz” dedi.
Bucasporlu bir diğer futbolcu Alparslan Erdem ise, istedikleri gibi bir oyun sergileyemediklerini ifade ederek, “Aldığımız 1 puan Play-off adına iyi. Fakat oynadığımız oyun bize yakışmadı. Gelecek hafta Samsunspor’u yenerek Play-off’a adımızı yazdıracağımıza inanıyorum” diye konuştu.



 4. dakikada Erkan'ın kullandığı kornerde Göztepe ceza sahası içinde oluşan karambolde Yasin topu ağlara gönderdi. 0-1
25. dakikada Orhan'ın sol kanattan ceza sahası içerisine ortasında Ergin'in kafayı vuruşu kaleci Ömer'de kaldı.
39. dakikada Theo Weeks'in ceza sahası içine doğru yaptığı ortada karambol oldu. Karambolde Tum kaleyi gördü. Defanstan seken top Ergin'in önüne düştü. Ergin'in şutunda top Bucaspor ağlarına gitti. 1-1
54. dakikada Okan ceza sahası içinde arkadan müdahale ile Ergin’i yere düşürdü. Hakem Suat Arslanboğa penaltı noktasını gösterdi. Ergin kullandığı penaltı atışından yararlanamadı.
67. dakikada Bucaspor'dan Okan'ın ceza sahası dışından yaptığı vuruşta top üstten auta gitti.
78. dakikada Theo Weeks kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyondan yararlanamadı.
90. dakikada Bucaspor'da ikinci sarı kartı gören Efe kırmızı kart ile oyun dışı kaldı.

STAT: Atatürk
HAKEMLER: Suat Arslanboğa xx, Deniz Turgut xx, Cevdet Kömür xx
GÖZTEPE: Kazım xx, Orhan xx (Mehmet dk. 45 xx), Veli xx, Fatih xx, Ramazan xx, Hakan xx (Şamil dk. 64 xx), Ali Bilgin xx, Halil xx, Theo Weeks xx, Herve Tum xx (Ali Kuçik dk. 75 xx), Ergin xx
YEDEKLER: Ömer, Aytek, Dilaver, Mithat
TEKNİK DİREKTÖR: Kemal Kılıç
BUCASPOR: Ömer xx, Efe Halil xx, Henrique xx, Okan xx, Alparslan xx, Aykut xx (İrfan dk. 46 xx), Nsaliwa xx, Erkan xx, Umut xx (Mehmet İncebacak dk. 64 xx), Mehmet Batdal xx, Yasin xx (Fahri dk. 90 ?)
YEDEKLER: Samet, Emre, Berkay, Burak
TEKNİK DİREKTÖR: Sait Karafırtınalar
GOLLER: Ergin (dk. 39) (Göztepe), Yasin (dk. 4) (Bucaspor)
KIRMIZI KART: Efe Halil (dk. 90) (Bucaspor)
SARI KARTLAR: Veli, Mehmet (Göztepe), Nsaliwa (Bucaspor)

Editör: TE Bilişim