Kayıp Aranıyor Kayıp Aranıyor
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan 2011 yılı ''Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu'' araştırmasında Gaziantep’ten 20 olan firma sayısının 24’e yükseldiğini belirtti.
Gaziantep’in, geçen yıla göre firma sayısını artırmasının önemli olduğuna dikkat çeken Konukoğlu, “Gaziantepli sanayicilerimiz yine farklılıklarını ortaya koyarak istihdam ve ihracattaki görevini başarıyla yerine getirmiştir” dedi.
Konukoğlu, Gaziantep’in Türk sanayisinde hedeflediği konumunu daha da büyüterek sahip olduğu potansiyel ve sanayileşme modelindeki farklılıkla her geçen sene, gücüne güç katmaya devam ettiğini söyledi.Yükselen başarı grafiğini sürdürerek önümüzdeki yıllarda firma sayısını ve karlılığını artırmayı hedeflediklerini kaydeden Konukoğlu, “Üretimin önemine inanarak çalışmalarını sürdüren tüm sanayicilerimize özverili katkılarından dolayı teşekkür ediyor, yürekten kutluyorum” diye konuştu.
İSO tarafından açıklanan ikinci 500 listesine giren Gaziantep firmaları şunlar: "1-Sayınlar Gıda Maddeleri San. ve Tic. AŞ, 2-Nadir Tekstil Deri ve Yağ San. ve Tic. Ltd. Şti., 3-Kaplan Kardeşler Halı San. ve Tic. Ltd. Şti., 4-Kartal Tekstil San. ve Tic. Ltd. Şti., 5-Kaşmir Halı San. ve Tic. AŞ, 6-Sanibey Barajı Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ, 7-Mutlu Makarnacılık San. ve Tic. AŞ, 8-Meltem Tekstil San. ve Tic. AŞ, 9-Unat Yağ Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti., 10-Canan Tekstil San. ve Tic. AŞ, 11-Yasin Kaplan Halı San. ve Tic. AŞ, 12-Mogul Tekstil San. ve Tic. Ltd. Şti., 13-Işık Ahşap Profil Lojistik San. ve Tic. AŞ, 14-Melike Tekstil San. ve Tic. AŞ, 15-Bayteks Tekstil San. ve Tic. AŞ, 16-Şahin Pamuk Enerji San. ve Tic. Ltd. Şti., 17-Safyün Halı Tekstil San. ve Tic. AŞ, 18-Tat Makarnacılık San. ve Tic. AŞ, 19-Zeki Mensucat San. ve Tic. AŞ, 20-Ünal Sentetik Dokuma San. ve Tic. AŞ, 21-Hasırcı Tekstil Tic. ve San. Ltd. Şti., 22-Ritaş Kimya ve Tekstil San. Tic. AŞ, 23-İpek Yem ve Gıda San. Tic. AŞ Bir firma ise isminin açıklanmasını istemedi.”

İzmir Haberleri

Editör: TE Bilişim