Kapadokya'da balon kazası Kapadokya'da balon kazası
25 yaşındaki Gülşah Karakafa'nın cenazesi, sabah saatlerinde Gülşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü önüne getirildi. Burada düzenlenen törene; Gülşehir Kaymakamı Mesut Yakuta, Gülşehir Belediye Başkanı Mustafa Dursun, Nevşehir İl Emniyet Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Gülşah Karakafa'nın yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan törende, Gülşah Karakafa'nın annesi Gönül ve Babası Necdet Karakaya, kızlarının Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Acılı anne ve baba yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi. Gülşah Karakafa'nın özgeçmişinin okunmasının ardından Kurşunlu Cami İmam Hatibi Hüseyin Düzgün tarafından dua edildi. Genç polis memurunun naaşı, daha sonra polislerin omuzlarında cenaze arabasına konularak Kurşunlu Camii’ne götürüldü. Cenaze, burada öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Gülşehir İlçe Mezarlığında toprağa verildi.



Tokat’ta görev yapan polis memurları Ümit Karakafa ve eşi Gülşah Karakafa, şiddetli geçimsizlik nedeniyle yaklaşık 7 ay önce ayrı yaşamaya başladı. Gülşah Karakafa'nın talebi üzerine tayini Ankara’ya, kocasının tayini ise Eskişehir’e çıkarıldı. İddiaya göre Ümit Karakafa, ayrı yaşadığı eşini telefonla arayarak rahatsız etmeye başladı. Bunun üzerine Gülşah Karakafa, kocası hakkında tedbir kararı aldırdı. Tedbir kararına da aldırmayan Ümit Karakafa, dün sabah Gülşah Karakafa'nın evine geldi. Zanlı, işe gitmek için siteden çıkan eşinin yolunu kesti. Çift burada bir süre tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine beylik tabancasını çeken Ümit Karakafa, eşine 4 el ateş ettikten sonra silahı kafasına dayayıp intihar etti.



Bu arada eşinden ayrı yaşayan Ümit Karakafa'nın sosyal paylaşım sitesinde içinde yaşadığı sorunları dile getiren şiirleri paylaştığı dikkat çekti. 16 Mart 2012’da değişik şiirleri sosyal paylaşım sitesinde paylaşan komiserin ölümden de sürekli söz etmesi dikkat çekti.

İşte Komiser Ümit Karakafa’nın paylaştığı şiirlerden bazıları:
"Her günün doğuşunu ve batışını izlerdik
Çiçeklerin acısını sabırsızlıkla beklerdik
Kuşların cıvıltısını, suların şırıltısını
Rüzgarın sesini şarkı gibi dinlerdik
Bir bedende iki can gibiydik
Ama sen gittin
Gitme diyemedim sana hiç
Gözlerim gözlerinde kaldı
Susuz çiçek büyür mü hiç?
Su sende, çiçek bende kaldı
Ellerim titredi veda ederken yalvarıp, 'Dur gitme' diyesim geldi
Sen gittin, karardı gözümde dünya, o anda orada ölesim geldi"

Editör: TE Bilişim