Yüzme Havuzu Can Aldı Yüzme Havuzu Can Aldı
 Dünyanın ilk ve tek gümüş fuarı olma özelliği taşıyan fuarda gümüş ve saat sektöründen 70 markanın standı yer alıyor. 
Fuar kapsamında bir firma, ürünlerini 7 mankenin yer aldığı mini defileyle tanıttı. Podyuma çıkan mankenler gümüş takı ve saatlerde son model ürünleri sektör temsilcilerine tanıttı.
Sereks Fuarcılık Genel Müdürü Faruk Aşık, 70 markaya ait çok sayıda ürünün sergilendiği fuarın bu yıl 17'ncisini düzenlediklerini söyledi. Aşık, dünyada sadece gümüş takı üzerine yapılan ilk ve tek fuar olma özelliği taşıyan Expo Silver Antalya’nın üretim ve ihracat bazında Türkiye sıralamasında yer alan firmaları ve perakendecileri buluşturduğunu kaydetti.
Daha önce fuarın Gold Antalya adı altında yapıldığını hatırlatan Aşık, şöyle konuştu: "Son 5 senedir fuarımız ‘Expo Silver Antalya’ ismiyle düzenleniyor. 70 üzerinde toptancı firmalarımız Akdeniz bölgesine yeni ürünlerini ve çeşitlerini sergileme imkanı buluyor. Turizm sezonu öncesi buradaki firmalar ürünlerini sektör temsilcileri ile buluşturuyor." 


Bu senenin trendini iskelet ve kafatasları oluşturduğuna dikkati çeken Aşık, bu kapsamda 40 firmanın bu trend üzerinde ürün geliştirdiğini belirtti.
15 Nisan tarihine kadar açık olacak olan fuara yaklaşık 5 bin sektör temsilcisinin ziyaret etmesini beklediklerini ifade eden Aşık, fuarda 10 liradan 500 dolara kadar ürün olduğunu söyledi.
Fuara katılan Hazar Kuyumculuk sahibi Baran Hazar ise 15 yıldır ihracat ve imalat üzerinde çalıştıklarını söyledi. 9-25 ayar gümüş takı çeşitlerini satışa çıkardıklarını belirten Hazar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Burada perakendeci arkadaşlarımıza çok rahat ulaşabiliyoruz. Onlarla yüz yüze görüştüğümüz için isteklerine daha kolay cevap verebiliyoruz. Yaklaşan turizm sezonu öncesi sektör açısından güzel bir fuar oldu" 
Fuara katılan Tekirova Belediye Başkanı ve Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği (GATAB) Başkanı Yusuf Üras, standları gezdi.Başkan Üras, kartal başlı bir yüzük denedi. 




Editör: TE Bilişim