Fulya Özdemir bıçaklanarak öldürüldü Fulya Özdemir bıçaklanarak öldürüldü
 Edinilen bilgiye göre, Manavgat’ta mermer işletmeciliği yapan Mustafa Denizci (46), arkadaşları Ramazan Doğru, Ömer Doğru, Hüseyin Salcan ile birlikte Göktepe Yaylası’ndaki evinde gün ısı kolektörlerini sökmek için araçlarıyla Akseki ilçesine bağlı 35 kilometre uzaklıktaki evine doğru yola çıktı. Geçen Cuma günü akşam saatlerinde yola çıkan Denizci ve arkadaşları, gün ısı kolektörlerini soğuktan korumak amacıyla sökmeye başladı. Geceyi yaylada geçiren Denizci, sabah geri dönmeyi planlıyordu. Fakat yağan yoğun kar ve tipi nedeniyle yol ulaşıma kapandı. Yakınlarını arayan dört kişi için İlçe Jandarma Komutanlığı, İl Özel İdaresi ve İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ekipleri seferber oldu. Sabah erken saatlerde yola çıkan ekipler, 2 saatlik yolculuğun ardından yayla girişine ulaştı. Kar kalınlığının 60 ile 100 santimetre arasında değiştiği yayla yolunda ekipler, greyder, kepçe ve kamyon ile çalışmaya başladı. Havanın güneşli olması ve tipi oluşmaması ekiplerin işini kolaylaştırdı. Yer yer oluşan tipi de ekiplerin görüş mesafesini düşürdü. Ekipler, 5 saatlik çalışmanın ardından 7 kilometrelik yoldaki karları temizledi. Mahsur kalanların yakınlarıyla buluşmasında büyük sevinç yaşandı. Denizci, telefonun çekmesiyle birlikte mutlu haberi hemen ailesi ile paylaştı.
3 gün yaylada mahsur kaldıklarını kaydeden Mustafa Denizci, "Cumartesi günden beri yayladayız. Gün ısıları sökmek amacıyla gitmiştik. Bakım yapım geri dönecektik. Biz giderken hava çok güzeldi. Biz eve vardık, 40 dakika içinde kar yağışı başladı. Arabayla hemen geri dönmeyi denedik, ama kardan çıkamadık. Dün öğlen telefonun çektiği bir tepeye çıkarak yakınlarımıza haber verdik. Bugüne kadar sürekli kar yağdı. Yaklaşık 60 santimetrenin üstünde kar yağdı. Yiyeceğimiz vardı. Ama en çok iki gün daha yeterdi.
Yoğun kar yağışı nedeniyle zaman zaman panik yaşadığını kaydeden Denizci, “Hava o şekilde devam etse, kurtulamazdık. Bunun üzerine kendi imkanlarımızla yürümeye başlayacaktık” dedi.
Hüseyin Salcan ise kendilerini kurtaran Özel İdare ve Akseki Kaymakamlığı’na teşekkür etti.

İzmir Haberleri
Editör: TE Bilişim