Grup Kehribar Yeni Şarkısı ''Zeytin Dalı''nı Yayınladı Grup Kehribar Yeni Şarkısı ''Zeytin Dalı''nı Yayınladı
 ANDY-AR araştırma şirketi süreci başlamasıyla birlikte yüz yüze görüşme yöntemi uygulayarak 21 il'de toplam 3.473 denek ile görüştü ve şu sonuçlara ulaştı.
Çözüm sürecine yüzde 25'ler ile başlayan desteğin her geçen gün gelişmeler doğrultusunda artmaya devam ettiği görülüyor. Bugün itibariyle destekliyorum diyenler yüzde 49,5 kısmen destekliyorum diyenler ise yüzde 8,3'tür. Buna karşın yüzde 30,6'lık bir kesim süreci desteklemediği de dikkat çekti.

Özellikle BDP heyetinin İmralı ile görüşmeleri ve daha sonrasında Diyarbakır'da nevruz kutlamalarında Abdullah Öcalan'ın mektubunun okunmasıyla beraber mektubun içerdiği mesajlar ile desteğin biraz daha arttığı gözlemlendi.

Bu mektubun içerdiği mesajların çözüm sürecine olumlu katkıda bulunduğunu düşünenler yüzde 29,2 iken kısmen katkıda bulunmuştur diyenler ile toplam 44,7 gibi bir sonuç ortaya çıktı


Fakat Türk halkının nevruzu merakla takip ettiği, nevruz alanında Türk bayrağının olmaması halkın dikkatini çekti.

AKİL İNSANLAR HEYETİNİN NE YAPACAĞINI VATANDAŞ BİLMİYOR!

Akil insanlar heyetinin sürece olumlu katkı sağlayıp sağlayamayacağı yorumlarında ise toplumun yüzde 46,1'inin henüz bir fikri olmadığını, yüzde 21,3'ünün heyetin sürece faydası olacağını, yüzde 32,6'sının ise fayda sağlayamayacağı görüşünde olduğu görüldü.


İSRAİL'İN TÜRKİYEDEN ÖZÜR DİLEMESİ OLUMSUZ TEPKİYİ DEĞİŞTİRMEDİ!

Geçtiğimiz haftalarda İsrail Başbakanı Netenyahu’nun Başbakan Erdoğan’ı arayarak özür dilemesi ve Türkiye ile İsrail’in dış ilişkilerinin normale dönmesi beklentisi, Türkiye halkının olumsuz görüşlerini değiştirmemiş görünüyor!
Dış ilişkilerin artık normale dönmesine destek verenlerin oranı yüzde 13,3’te kalırken, normale dönmemeli diyenlerin oranı ise yüzde 42,8. Ancak bu konu hakkında fikir beyan etmeyenler ise yüzde 43,9 olarak saptanmış.
 
BU PAZAR SEÇİM OLSA!
 
2011 milletvekili genel seçimlerinden zaferle çıkan Ak Parti oylarını; seçimde alınan  yüzde 49,9’dan daha yukarı seviyelere çekerek yüzde 55’lere kadar çıkarmıştı. Fakat özellikle 2012 yaz sezonunda, ardı ardına terör olaylarının gerçekleşmesi, 4+4+4 sistemi, kürtaj gibi konular, Ak Parti’nin oylarında önemli derecede düşüş yaşanmasına sebep olmuştu.

Çözüm süreci ile AK Parti oylarında tekrar eski haline gelmiş bir yükseliş gözlemlenmekte.

CHP’nin süreç başlarken kredi olarak destek veriyorum demesiyle bugünkü tutumu arasında bir çelişki algısı, CHP’nin birkaç puan kaybetmesine neden oldu.

MHP’nin ise geçen yaz terör olayları ile beraber yükselişi ve CHP'den kayanlar ile oylarında artış dikkat çekti. BDP’nin oylarında ise herhangi bir değişim söz konusu olmadı.

Bu pazar günü Milletvekili genel seçimleri olsa ( Kararsızlar dağıtıldıktan sonra )

AK PARTİ: 49,7 CHP:23,9 MHP:15,1 BDP:6,8 DİĞER:4,5

Editör: TE Bilişim