Romantik Filmleri Neden Seviyoruz? Romantik Filmleri Neden Seviyoruz?
Törende, Vali Ulvi Saran, 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Aleaddin Büyükkantarcıoğlu ve belediye başkanı Ahmet Çakır, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Belediye Başkanı Ahmet Çakır, anıt şeref defterini imzaladı. Atatürk Evi'nin gezilmesinin ardından Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda program düzenlendi. Programa Vali Ulvi
Saran, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük, belediye başkanı Ahmet Çakır, bazı daire müdürleri, pazı parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Malatya Lisesi Tarih Öğretmeni Mustafa Tunay da "Atatürk ve Malatya" konulu konferans verdi. Burada bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ahmet Çakır şunları söyledi:
"Büyük Önder Atatürk, Malatyamız'a teşriflerinizin 81. Yıldönümünde manevi huzurunuzda toplanmış bulunmaktayız. 89 yıl önce kurarak bizlere emanet ettiğiniz Türkiye Cumhuriyeti, gösterdiğiniz hedefler doğrultusunda dünya devletleri arasında önemli bir yere gelirken, Malatyamız da modern bir şehir olma yolunda hızla ilerlemektedir. Halktan aldığı güç ve yetkiyle, insan merkezli projeler üreterek insanlarımıza hizmet etmenin mutluluğunu yaşayan yönetimimiz, geleceğin çağdaş ve sorunsuz Malatyası'nı
oluşturmak için adeta bir seferberlik ilan etmiştir. Mevcut sorunların çözümü ile birlikte, kısa, orta ve uzun vadeli projelerle Malatya'da değişim ve dönüşüm hareketi başlatılarak, yeni bir Malatya meydana getirilmektedir. Mecburi Belediyecilik hizmetlerinin yanısıra ihtiyari hizmetlere de aynı derecede önem veren yönetimimiz, Malatya'yı her alanda hedef gösterdiğiniz 'muasır medeniyetler seviyesine çıkarma' hedefini yükseltme gayreti içerisindedir. Her alanda gelişmiş ve daha yaşanılabilir bir Malatya için hiç durmadan çalışacağımızı belirtiyor, bütün hemşerilerim adına şükranlarımı sunuyorum."
Başkan Çakır'ın konuşmasının ardından öğrenciler şiir okudu. Bu arada, Atatürk'ün geliş yıldönümü nedeniyle resmi ve özel kuruluşlarla şehrin ana caddeleri bayraklarla donatıldı.
İlk kez Malatya'ya 13 Şubat 1931 yılında trenle gelen Mustafa Kemal Atatürk'ün, Malatya'ya geliş yıl dönümü her yıl törenlerle kutlanıyor.


Editör: TE Bilişim