Polatların Tutukluğuna İlişkin Mahkemeden Devam Kararı Polatların Tutukluğuna İlişkin Mahkemeden Devam Kararı
Gazipaşa İlköğretim Okulu'nda düzenlenen ve Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin ile Temizlik İşleri Müdürü Fevzi İnal'ın katıldığı programda bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, bugüne kadar belediyeyle ortaklaşa yaptıkları projelerin öğrenciler ve İnegöl için hep yararlı olduğunu belirterek, "İnegöl Belediyesi ile başlattığımız güzel bir projeye ev sahipliği yapıyoruz. Bu çevremiz için hakikatn çok önemli bir proje. Malumunuz evlerde kullanmadığımız, ekonomik ömrünü tamamlamış bir çok atık araç ve gereçlerimiz var. Bunların içinde de çevreyi en fazla kirleten ve tehdit eden atık pillerdir. Bunları çöpe atarken belki evimizi temizlemiş oluyoruz, ama çöpe verildiği zaman onun tabiata büyük zararı olduğunu göz ardı ediyoruz" dedi.
Bir pilin 4 metrekare toprağı verimsiz hale geçirdiğine işaret eden Baştürk, "Binlerce, milyonlarca pilin çevreye atıldığı düşünülürse, bir çok arazinin verimsiz hale geldiği veya tehlikeli bir duruma geldiği ortaya çıkıyor. Bu projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bugün 2 makine okullarımıza yerleştirildi. Biri Gazipaşa İlköğretim Okulu'na diğeri ise Vehbi Koç İlköğretim Okulu'na. Bunlar 15'er günlük zaman dilimleri içinde dönüşümlü olarak bütün okullara konulacak. Okullar kendilerine sıra gelene kadar pilleri toplayacak. Dolayısıyla evlerimizde olan atık pilleri çöpe atmayalım. Okullarına sıra geldiği zaman öğrencilerimize vererek, bunu atık pil kutusuna atalım. Çevremize ve İnegöl'e sahip çıkalım" dedi.
Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin ise, "Piller, motorlarda, elektronik cihazlarda, saatlerde, kameralarda, hesap makinelerinde, işitme aletlerinde, cep telefonlarında, oyuncaklarda kısacası hayatımızın her anında kullanılıyor. Civa, kurşun, çinko, manganez, lityum, demir, nikel, kobalt gibi doğada kaybolmayan ya da kaybolması uzun zaman alan pillerin, doğaya gelişi güzel atılması hem çevreye hem de sağlığa büyük zarar veriyor. 2006 yılından beri atık pillerin toplanmasını ve bertaraf edilmesini sağlıyoruz. Bunu hem mahallelerimizde, hem de okullarımızda bir kampanya olarak da başlattık. 20 mahalle muhtarlığımızın hepsinde atık pil kutuları bulunmaktadır. Vatandaşlarımızdan ev ve işyerlerinde kullanılamaz hale gelen her türlü atık pillerini biriktirip muhtarlıklara götürmelerini rica ediyoruz. 'Atık pili getir, şekeri götür' sloganı ile yürütülen projede öğrencilere albenili şeker vereceğiz. Pillerin toplanmasını ve gelişi güzel tabiata bırakılmasını önlemiş olacağız" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim