Seçim Rekabeti Dijital Pazarlamaya Yansıdı: Son 30 Günde 500 Milyon TL Seçim Rekabeti Dijital Pazarlamaya Yansıdı: Son 30 Günde 500 Milyon TL
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Avrupa Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle ve İçişlerinden Sorumlu Üyesi Cecilia Malmströmile, Brüksel'de ortak basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu, "Bugün gerçekten Brüksel'de tarihi bir gün yaşıyoruz. Son üç seneyi aşkın bir süredir Avrupa Birliği ile yürütmekte olduğumuz vize muafiyet görüşmelerinde son aşamaya geldik. Ve bugün bir mutabakata ulaştık. Bu mutabakat Türkiye'nin vize muafiyeti ile geri kabul anlaşması arasında belli bir paralel süreç bağlamında, Türk vatandaşlarına tam vize muafiyeti sağlanması yönünde sürdürdüğümüz kararlı tutumun bir sonucudur. Avrupa Birliği yetkilileri ile özellikle de Sayın Cecilia Malmström ve Sayın Stefan Füle ile bu kritik süreçte üç yıl boyunca omuz omuza birlikte çalıştık. Ve prosedürel çıkabilecek engelleri birlikte aştık" dedi.
Bakan Davutoğlu, "Bugün büyük bir mutlulukla ifade ediyorum ki, tarih boyu Avrupa'nın parçası olmuş olan ve gelecek vizyonu itibariyle de kendisini Avrupa'nın parçası olarak addeden Türk halkı bundan sonra en geç 3,5 yıl içinde, ancak eğer istediğimiz süreçler tamamlanırsa, -daha da erken bir dönemde de bu tamamlanabilir-, tam vize muafiyeti imkanına kavuşacaktır. Bunun resmi ilanını ve vize muafiyet sürecinin ilk adımını 16 Aralık'ta Ankara'da atacağız ve buna paralel olarak da geri kabul anlaşması imzalanacak. Bunu güzel bir haber olarak halkımızla paylaşmayı büyük bir onur olarak görüyorum" şeklinde konuştu.
Davutoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Son bakanlar kurulu toplantımızda konuyu, geldiğimiz nihai aşamayı, Sayın Başbakanımıza ve Bakanlar Kurulu'na arz etmiştik. Burada özellikle İçişleri Bakanlığımıza ve Avrupa Birliği Bakanlığımıza yürüttükleri yoğun çabalar dolayısıyla da teşekkür ediyorum. Üç bakanlık her aşamada birlikte çalıştık. Çok önemli kritik aşamalarda üç bakanlığın teknik elemanları yoğun çaba sarf ettiler. Onlara da teşekkür ediyorum. Tekrar her iki komisere de katkıları dolayısıyla teşekkürü bir borç biliyorum ve ülkemize, halkımıza hayırlı olsun diliyorum."
Editör: TE Bilişim