Ünlü Sanatçı Alişan'ın Sağlık Durumu İyi Ünlü Sanatçı Alişan'ın Sağlık Durumu İyi
Törene İlçe Kaymakamı Niyazi Erten, Belediye Başkanı Muammer Duran, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Yasin Kayabaş, İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan İlçe Kaymakamı Niyazi Erten, ilçenin ve
ülkenin düşman işgalinden kurtuluşunda emeği geçen başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşları ve tüm şehit ve gazilere rahmet dileklerinde bulundu. Erten, Türk milletinin bağımsız olmadan asla yaşayamayacağını belirterek, "Tarihin her kesiti bunu ispat için yeter de artar bile" dedi.
SARKOZY'E GÖNDERME
Kelkit ilçesinin Belediye Başkanı Muammer Duran ise, geçtiğimiz aylarda büyük tartışmalara rağmen Fransa Meclisi'nde kabul edilen sözde soykırım yasa tasarısına değindi. Duran, "95 yıl önce Kelkit'i işgal ederken, o günün Sarkozy'lerinden destek alan Ermeniler, masum halkımıza eza, cefa ettiler. Bugün de yine Sarkozy'lerine güvenerek, zulme uğramamıza rağmen dünya kamuoyunda bizi zor duruma sokmak istiyorlar. Bütün dünya şunu iyi bilsin ki: Biz Müslüman Türklerin kitabında, örgünde, adetinde katliam diye
bir söz ve eylem yoktur. Olmayacaktır."
Konuşmaların ardından halk oyunları gösterileri yapıldı. Törende daha sonra temsili göç kervanı ve kurtuluş günleri canlandırıldı.
Tören, göç kervanının dev Türk bayrağı eşliğinde geri dönmesi, komando birliği ve öğrencilerin geçit töreni ve Gönülden Gönüle adlı türkü dinletisi ile son buldu.





Editör: TE Bilişim