Grup Kehribar Yeni Şarkısı ''Zeytin Dalı''nı Yayınladı Grup Kehribar Yeni Şarkısı ''Zeytin Dalı''nı Yayınladı
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Onbaşı Metin Çetin, kar yağışı altında düzenlenen cenaze töreninin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın baba ocağı Rize'nin Güneysu ilçesinde toprağa verildi.
Şehit Onbaşı Metin Çetin'in cenazesi geçtiğimiz gece havayoluyla Van'dan Trabzon'a oradan da karayoluyla doğum yeri Rize'nin Güneysu ilçesine getirildi. Çetin için Güneysu Merkez Camisi'nde cuma namazının ardından cenaze namazı kılındı. Cenaze namazı öncesi Metin Çetin'in 2 ay önce askerliğini tamamlayarak Rize'ye dönen kendisinden 3 yaş büyük ağabeyi Besim Çetin, kardeşinin tabutu önünde taziyeleri kabul etti. Rize İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Turhan Talu tabutun başına gelerek şehit onbaşı için
dua etti. Talu ardından tabutu okşayarak şehidin yakınlarına başsağlığı diledi. Cenaze namazına yaklaşık 15 bin kişi katılırken, Rize Güneysu Karayolu boyunca aydınlatma direkleri ve ilçe merkezi Türk bayraklarıyla donatıldı. Tören için askerler ve vatandaşlar yoğun kar yağışı altında bekledi.
Cenaze namazına Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı Abdullah Doğan, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Rize Jandarma Komutanı Jandarma Albay Turhan Talu, , AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Zelkif Kazdal, AK parti Rize Milletvekili Hasan Karal katıldılar. Cenazede Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, hükümetin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu'nun, Genel Kurmay Başkanlığı'nın ve kuvvet
komutanlarının çelenkleri görüldü. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül cenazeye bir de telgraf gönderdi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı Abdullah Doğan, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu cenaze namazından önce camide cuma namazını birlikte kıldılar.
İl Müftüsü Yusuf Doğan, cenaze namazı öncesi yaptığı konuşmada, dil, din, ırk ayrımı yapılmadan tüm Müslümanların kardeş olduğunu belirterek, teröristlerin bu kardeşliği bozduğunu söyledi. Cenaze namazı sırasında şehidin babası Ahmet ve kardeşi Besim Çetin'in metaneti dikkat çekti.
Cenaze sonrası Rize Jandarma Komutanı Jandarma Albay Turhan Talu yaptığı konuşmada, terörle mücadelelerinin süreceğini belirtti. Bakan Yazıcı ise, Kürt halkı ile teröristleri kalın çizgilerle ayıracaklarını belirterek, "Aslında bu manzara her şeyi özetliyor. Sözü fazla uzatmaya gerek yok. Şu musalla taşında bulunan Metin Çetin, ona sarılı bayrak ve elbette ki Metin'in babası Ahmet Çetin'in duruşu ve kardeşinin duruşu, şu metanet, bu toprakların, bu ülkenin bu milletin en büyük güvencesidir. Terör ile
mücadele her daim devam edecektir. Amacımız bu ülkenin insanının can ve mal güvenliğini sağlamaktır. Huzurunu sağlamaktır. Buna kim engel koyuyorsa rengine, cibilliyetine bakılmaksızın kararlı bir şekilde ordumuz ve güvenlik güçlerimiz bu mücadeleyi sürdürecektir. Toprak uğrunda ölen varsa vatandır. Bu manzara vatanı gösteriyor. Hepimizin başı sağ olsun. Ama hiçbir zaman bizim bin yıldır süre gelen kardeşliğimizi zedeleme noktasında fırsatçılara vesile teşkil edecek bir durumda olmayacağız. Bizim en
büyük zenginliğimiz kardeşliğimizdir. Bu topraklarda birlikte yaşıyor olmamızdır. Düşmanlara karşı birlikte mücadele ettik yurdumuzu işgalcilerden kurtardık. O zenginliğimizi o renkliliğimizi her zaman gözetecek teröristler ile bu vatandaşlarımızı mutlaka kalın çizgiler ile ayıracağız" dedi.
Konuşmanın ardından şehit Metin Çetin'in cenazesi, askerlerin omuzlarında binlerce kişinin "şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları arasında cenaze aracına konularak, Güneysu ilçesi Kıbledağı Köyü Mısırlı Mahallesi'ndeki mezarlıkta toprağa verildi.



Editör: TE Bilişim