Ünlü Sanatçı Alişan'ın Sağlık Durumu İyi Ünlü Sanatçı Alişan'ın Sağlık Durumu İyi
Silivri Cezaevi Kampüsü'nde bulunan büyük duruşma salonunda görülen duruşmaya iddianamenin okunulması ile devam ediyor. Davanın dün görülen 2. celsesinde iddianamenin 232. sayfasına kadar okunmuştu. İddianamenin okunması ile devam eden duruşmada aralarında Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 22 tutuklu sanık hazır bulundu. Tutuklu sanıklardan Bülent İbrahim İşcan ise sağlık problemlerinden dolayı duruşmaya katılmadı.
Duruşmada aralarında Beşiktaş Spor Kulübü Genel Direktörü Tayfur Havutçu'nun da aralarında bulunduğu 6 tutuksuz sanıkta hazır bulundu.
Duruşmaya Fenerbahçe Yöneticilerinden Murat Özayınlı da izleyici olarak katılırken, Aziz Yıldırım'ın salona alındıktan sonra duruşma başlayıncaya kadar avukatları ile yapacağı savunma üzerine değerlendirmelerde bulunduğu görüldü.
Duruşmanın başlamasından önce basın mensuplarının oturduğu bölüme gelen Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, Fenerbahçe maçı sırasında şeref tribününden stada doğru eliyle yaptığı 4 işaretinin yanlış anlaşıldığını dile getirerek konuya ilişkin yazılanlara tepki gösterdi. Odyakmaz, "Emniyette o hareketi bana sordular her neyse 'polis sorar ama savcı sormaz' dedim. Savcılıkta da aynı soru sorulunca iyice sinirlendim. Her neyse 'hakim sormaz' dedim ama hakim de aynı soruyu sordu. O yetmiyormuş gibi bir de
cezaevine girdiğimde gardiyanın ilk sorduğu da 'abi o işaret ne anlama gelir' oldu" dedi.
Eliyle yaptığı 4 işaretinin yanlış anlaşıldığını ifade eden Odyakmaz daha sonra şöyle konuştu:
"Biz şike yapmak için maçtan önce konuşup anlaşmadık ama şeref tribününde 2 dakikada anlaştık da ve ben 4 işareti yaptım öyle mi? Biz maç satacak kadar ... mıyız ?" diyerek duruma tepki gösterdi.
Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci salonda sanıkların dağınık oturduklarını görmesi üzerine sanıklara, "Ön tarafa doğru gelin, yüzlerinizi görelim" dedi.
İddianamenin okunulmasına geçileceği sırada Mahkeme Başkanı Ekinci, Beşiktaş futbol takımının önceki gün UEFA Avrupa Ligi'nde Braga maçını kazanmasından ötürü sanıklardan Tayfur Havutçu'yu tebrik etti.
Ekinci, sanıklardan Tayfur Havutçu'ya yönelerek, "Tayfur'u tebrik ediyoruz Beşiktaş'ın galibiyetinden dolayı" dedi. Tayfur Havutçu'nun da başkana teşekkür etmesinin ardından iddianamenin okunmasına geçildi.

Editör: TE Bilişim