Fahiş Fiyatlara Dur Demek İçin Restoran ve Kafeleri Boykot Edecekler Fahiş Fiyatlara Dur Demek İçin Restoran ve Kafeleri Boykot Edecekler
Oruç bir detoksdur" diyen Ateşsaçan, "Normalde metabolizmamız günlük sindirime çok fazla kadar enerji harcar.

Oruç, ruhun üzerindeki beden yükünün hafifletilmesini sağlar.Yaklaşık 12-15 saat süren açlık ve susuzluktan sonra, iftarda ve sahurda dikkatli yenildiği taktirde, ramazan ayından sağlık kazanarak çıkabiliriz.

Oruç tutarken dikkat edilmesi gereken konular vardır. Mutlaka protein, karbonhidrat, sebze ve meyve grubu dengeli tüketin.Yemekleri hızlı değil, yavaş yavaş ve iyi çiğneyerek yiyin.

Tok tutan, kan şekerini ani yükseltmeyen yiyecekler seçmeye özen gösterin. İftarda mutlaka protein içeren et, balık ve tavuğu tercih edin.

Sahurda hafif bir kahvaltı gibi düşünülmeli ve hayvansal protein ve rafine olmayan karbonhidrat birlikte tüketilebilir.

Mutlaka bitki çayı olarak 1 rezene ve kan şekerini dengeleyen 1 tarçınlı ıhlamur içilmeli. İftarda yemeği yer yemez hemen televizyon başına geçmeyin.

İftardan 2 saat sonra yapacağınız 30 dakika yürüyüş sizi hem iyi hissettirecek hem de metabolizmanızın çalışmasını sağlayacak. Asla oruçluyken spor yapmayın, vücutta yıkım artar." diye konuştu.

Editör: TE Bilişim