13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı 13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı
Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Türker Susmuş, sınav öncesinde, protestolara katılan öğrencilerini Gündoğdu Meydanı’nda toplayıp, seyyar tahta üzerinde konu tekrarı yaptı.
Prof. Susmuş, konu tekrarını dinleyen öğrencilerin, sınavların ertelenmesi taleplerinin kabul edilmemesi üzerine, derslerinden geri kalmaması için meydana gelip ders vermeye karar verdiğini söyledi.
"'Sınav önemli değil, yaşananlara karşı tepkimizi göstermek istiyoruz' diyen gençlere destek vermek adına ben de Gündoğdu Meydanı’nda ders anlatmaya karar verdim. Konu tekrarı yaptık" diyen Prof. Susmuş, öğrencilerin finallerin ertelenmesi taleplerinin akademik takvimin sarkacağı gerekçesiyle kabul edilmemesi üzerine bu yöntemi uygulamaya karar verdiğini belirtti.
Prof. Dr. Türker Susmuş ayrıca, “Gençler anayasal haklarını kullanıyorlar. Bunu yaparken eğer ders çalışamıyorlarsa, onlar Gündoğdu’da ise ben de oraya gideyim dedim ve geldim. Buraya gelen hiçbir gencimiz tahrik etme, aşırıya kaçma gibi bir davranış içine girmedi. Sınavda çıkabilecek konuların tekrarını yaptık. Bayram havasında hem dersimizi işledik, hem de demokratik hakkımızı kullandık” ifadelerini kullandı.
Maliyet muhasebesinin zor bir ders olduğunu kaydeden Prof. Susmuş, öğrencilerinden olumlu geri dönüşler aldığını aktararak, “Dersin sonunda zor olan alanlardan soru sorulmayacağı müjdesini verdim. Öyle de yaptım. Sınav iyi geçti. Akşamki mesajımı iyi almışlar” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim