Suriyeli dilenci çiftin hasılatı şaşırttı Suriyeli dilenci çiftin hasılatı şaşırttı
Konukoğlu, Güneydoğu Anadolu Perakende Konferansı'nda yaptığı konuşmasına, Gaziantep Valiliği'nin başlattığı eğitime katkı kampanyasına destek olunması için, herkesi 4027'ye boş mesaj geçmeye davet ederek başladı.
SANKO'nun tarihsel gelişimi ve kendi iş yaşamına ilişkin detaylı bilgiler aktaran Konukoğlu, katılımcıların sorularını yanıtladı.
Babasının karşı çıkmasına rağmen ortaokuldan ayrıldığını ve çalışmak istediğini anlatan Konukoğlu, bugünkü başarısında, babası Sani Konukoğlu'nun kendisini “eti senin, kemiği benim” diye teslim ettiği ustalarının büyük payı bulunduğunu söyledi.
Ustalarının kendisine, kendisinin de ustalarına “patronun oğlu gibi davranmadığını belirten Konukoğlu, “Tavizsiz uygulanan işyeri disiplini, beni bugünlere getirdi” dedi. Gaziantep'te her alanda başarılı sonuçlar alındığını, ancak aynı başarının ortaklık anlamında sergilenemediğine dikkati çeken Konukoğlu, perakendecilere, “Birleşin, bütünleşin, yabancı markalara karşı kendi markanızı ön plana çıkarın, markalaşın” diye seslendi.
İŞİN HİLESİ DÜRÜSTLÜKTÜR
Çok para kazanmak isteyenlere, babası merhum Sani Konukoğlu'nun, “İşin Hilesi Dürüstlüktür” sözünü “yol gösterici” olarak ifade eden Konukoğlu, “Dürüstlükten asla vazgeçmeyin, kazananın siz olduğunu görürsünüz” diye konuştu.
Herkesin gücü ve varlığı oranında hayır işleri yapması ve zekat vermesi gerektiğini vurgulayan Konukoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Hayır işleri yapmayı, malınızın zekatını vermeyi, EFT işlemine benzetiyorum. Nasıl ki, EFT işlemi sırasında o parayı görmemenize rağmen gittiğine inanıyorsanız, zekat vererek, hayır işleri yaparak öbür dünyaya yaptığınız iyiliklerin gideceğine de inanın. Biz hayır işlerini de yaparız, malımızın yüzde 2.5'ini zekat olarak veririz ve bugüne kadar malımız azalmadığı gibi, aksine artmıştır.”
Türkiye'nin, fevkalade bir sürpriz gelişme olmaz ise 2012 yılını çok iyi geçireceğini belirten Konukoğlu, şu değerlendirmeyi yaptı: “Şöyle etrafımıza, bulunduğumuz coğrafyaya baktığımızda, ne kadar iyi durumda olduğumuzu görüyoruz. Bu ülke IMF borcunu sıfırlamaya doğru gidiyor. Gayet iyi verilerle bir yılı geride bıraktık. Faiz lobisi, kötüleme lobisi var. Bunlara kulaklarınızı tıkayın ve yolunuza devam edin.”
Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Başkanı Selamet Aygün, Globus Genel Müdürü Hakan Adıgüzel, TPF Genel Koordinatörü Gurbet Altay, Nielsen Lokal Zincirler Perakendecilik Müdürü Mehmet Deprem, TOBB Ticaret ve Tır Daire Başkanı Sancar Sefer Süer ve İpekyolu PERDER Başkanı Vedat Cergibozan'ın da konuşmacı olarak katıldığı toplantıda, Eğitmen İlker Kaldı tarafından "İyiki Aile Şirketiyiz" konulu sunum yapıldı.

Editör: TE Bilişim