Foça'da Yangın Paniği Foça'da Yangın Paniği
İzmir’in incisi Foça, geçtiğimiz hafta sonu yedisinden yetmişine, yaşlısından gencine vatandaşların akınına uğradı. Bahar ve yaz aylarının vazgeçilmez tatil mekanlarından biri olarak gösterilen Foça'da özellikle çocuklar deniz sezonunu erken açtı. İzmir ve Manisa gibi çevre illerde yaşayan vatandaşların en çok tercih ettiği tatil beldelerinden biri olan Foça, havanın sıcak olmasıyla yoğun günlerinden birini yaşadı. Yağışlı ve soğuk geçen kış mevsimi nedeniyle haftalardır zamanlarını evlerinde geçiren vatandaşlar, kent merkezinde hava sıcaklığı 25 derece olarak hissedilince sokağa döküldü. İzmir ve Manisa'dan Foça'ya akın eden vatandaşlar güzel ve güneşli havada sahilde yürüyerek, günün keyfini çıkardı.
TURİZM İŞLETMECİLERİ BAYRAM ETTİ
Çocuklarıyla birlikte Foça'ya gelen aileler, kışlık kıyafetlerini çıkartıp tişört ve kısa kollularla gezerek yaza adeta "merhaba" dedi. Foça sahillerini dolduran kimi vatandaşlar balık tuttu, kimileri sahil boyunca yürüdü, bazıları köpeği ile oynadı, kimisi de arkadaşları ile deniz kıyısında sohbet etti. Kafeterya ve deniz ürünleriyle zengin menülere sahip restoranlarda hoşça vakit geçirildi. Foça, yerli turistlerle hafta sonunda renkli görüntülere sahne olurken, hediyelik eşya mağazaları, restoran ve kafeterya işletmecileri başta olmak üzere, esnafın da yüzü güldü. Kış mevsimi boyunca dükkan kirasını, vergileri ödemekte zorluk çektiklerini belirten işletme sahipleri, "Yaz mevsiminin habercisi diyebileceğimiz bu güzel hafta sonunda çevre kentlerden ilçemize akın eden vatandaşlarımız sayesinde bugün yüzümüz güldü. Hafta sonu ilçemizde yaşanan hareketlilik deyim yerindeyse bizlere can suyu oldu" diyerek, önümüzdeki haftalarda da keyifli bir hafta sonu geçirmek isteyen herkesi Foça'ya davet etti.

ÇOCUKLAR DENİZE GİRDİ
Yaşları 10 ile 15 arasında değişen Foçalı çocuklar da hafta sonu tatilini ve güneşli havayı fırsat bildi. Yazdan kalma günleri aratmayan hava Küçük Deniz sahilindeki Banyolar plajını da hareketlendirdi. Banyolar plajında kendilerini denizin serin sularına bırakan çocuklar, uzun süre yüzerek gönüllerince eğlendi. Mart ayının son gününde denize girmenin keyfini yaşayan çocuklar, “Denize girmek için yaz mevsimini beklemeye gerek yok. Çünkü bugün Foça'ya yaz geldi. Hava çok güzel, deniz suyu da sıcak. Böyle güzel havada denize girmekten başka ne yapılabilir ki? Herkesi denize girmeye davet ediyoruz" dediler.

DONDURMA KUYRUKLARI OLUŞTU
Foça'da 26 yıldır hizmet veren meşhur Girit sakız dondurmacısı Nazmi Usta da, hafta sonu müşteri akınına uğradı. Antep fıstığı, badem, ceviz, cookies, karamel, kapuçino, blue sky, kakao, krokan, sakız, parça çikolata, vanilya, nane, borovinka, çilek, karadut, kayısı, kavun, kivi, yoğurt, limon, muz, meyve kokteyli, böğürtlen, frambuaz, vişne, meyveli yoğurtlu dondurmalarıyla her damak zevkine hitap eden Girit dondurmacısının da önünde dondurma yiyerek serinlemek isteyen vatandaşlar, sıraya girerek uzun kuyruklar oluşturdu.

GÜNÜBİRLİK TURİZMİ HAREKETLENDİRDİ
Foça-İzmir hattında faaliyet gösteren otobüs işletmecilerinin uygun fiyata yolcu taşıdığını, Hatundere aktarmalı İZBAN tren seferleriyle de birlikte Foça'nın toplu ulaşımda vatandaşı teşvik eden ekonomik bir yapıya sahip olduğunu ve bu avantaj sayesinde ilçenin günübirlik turizm potansiyelinde ciddi bir yükseliş görüldüğünü bildiren turizm işletmecileri, "İZBAN seferlerini Foça'ya kazandıran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na teşekkür ediyoruz" diyerek, günübirlik turizmin özellikle kış aylarında Foça'ya hayat verdiğini ifade etti.
Foça'nın her yıl turizm sezonunda sayısız yerli ve yabancı turisti ağırladığını anlatan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, ''Yerli ve yabancı turistlerimiz Foça'yı dünyada eşi benzerine ender rastlanan güzellikte nadide bir turizm kasabası olarak tanımlıyor.Her mevsim bir başka güzelliğe sahip olan ilçemiz kış aylarında daha çok hafta sonu tatilini değerlendirmek isteyen yerli turistlerimize ev sahipliği yapıyor" dedi.


Editör: TE Bilişim