Güzelbahçe'de anlamlı konser Güzelbahçe'de anlamlı konser
Denize dair hemen her şeyin olduğu etkinlikte, İzmir AKUT ekibi günün önemine layık bir çalışma gerçekleştirerek karada ve denizde kurtarma ile ilk yardım faaliyetlerinde bulundu. Etkinlik süresince karada ve denizde olaylara müdahale edildi. Akut gönüllüleri tarafından etkinliğe katılan vatandaşlarımız bilinçlendirildi.

İzmir AKUT Ekibi Koordinatörü Sinan Atalay insan hayatının önemine vurgu yaparak, “Akut olarak insanımızın her zaman yanında olmaya çalışıyoruz, karada ve denizde kurtarma ve ilk yardım tatbikatları ile vatandaşlarımızın yaşayabileceği talihsizliklere karşı gerekli müdahaleleri yapıyoruz” dedi. Sinan Atalay sözlerine şöyle devam etti:

“Expo 2020 İzmir için ihtiyaç duyulan gönüllü sayısının 50 binin üzerinde olacağı düşünülmektedir. Gerekli imkanlar sağlandığı takdirde biz AKUT İzmir olarak tüm EXPO gönüllüleri ve personeline Temel ilk yardım eğitimi, Temel yangın eğitimi ve Temel afet bilinci konusunda verilecek eğitimlerin; Türkiye’den kabul edilen tek ekip olan Birleşmiş milletler şemsiyesi altında bulunan arama kurtarma danışmanlık grubu INSARAG üyesi AKUT tarafından verilmesi katılımcı ülkelere ve ziyaretçilere güven verecektir. İzmir olarak insan sağlığına verdiğimiz değerin bir göstergesi olacaktır. Bu vereceğimiz eğitimlerle her şeyden önce kazanan ve bilinçlenen İzmir olacaktır” dedi.

İzmir Haberleri


Editör: TE Bilişim