Biz başladık. Sizi bekliyoruz. Biz başladık. Sizi bekliyoruz.
İlçe merkezinde çıkabilecek olayları önleme amaçlı alınan karara tepki gösteren HDP’liler, burada polislere ve Toma araçlarına taşlı saldırıda bulundu. 

Urla ilçesine alınmayan HDP’liler, İzmir dönüşünde Güzelbahçe ilçesinde ana cadde üzerinde bulunan İşçi Partisi (İP), CHP ve DSP seçim bürolarına ve seçim araçlarına taşla saldırdı. Urla’dan dönen HDP konvoyundan ayrılan yaklaşık 50 kişilik bir grup, Güzelbahçe İP İlçe Başkanlığı binasına saldırıp, ilçe binasının camlarını taş atmak suretiyle kırdı. Binanın içine girmeye çalışan saldırganlar, bina içinde bulunanların karşı koyması sonucu geri çekildi. İlçe binası önünde bulunan araca da saldırarak hasar veren grup, bir süre sonra olay yerinden ayrıldı.

İP binasına ve aracına yapılan saldırıyla ilgili konuşan İşçi Partisi İzmir İl Başkanı Hasan Ali Kızılırmak, “Partimiz yürüttüğü kardeşlik mücadelesine devam edecektir. Kürtler'in bileğindeki Amerikan kelepçesini kırıp özgürleştireceğiz. Ülkemizi böldürmeyeceğiz, yetkilileri uyarıyoruz, Türkiye seçim öncesi bir kaos ortamına sürüklenmek istenmektedir. İzmirli hemşehrilerimizden ve tüm milletimizden provokasyonlara kanmamalarını istiyoruz” dedi.




Editör: TE Bilişim