Uzman Çavuş Gökhan Günbey’in cesedi bulundu Uzman Çavuş Gökhan Günbey’in cesedi bulundu
İddiaya göre, Kapalı Cezaevi İnfaz Kurumu’nda bir grup mahkum, taleplerini yerine getirmeyen bir gardiyana saldırdı ve cezaevinde yangın çıkardı. Yardım isteyen gardiyan hastaneye kaldırıldı. Cezaevine çevik kuvvet ekipleri sevk edilirken, 2 itfaiye aracı yangına müdahale ediyor.
Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı yetkililerinin cezaevine geldiği öğrenilirken, olayı öğrenen birçok mahkum ailesi ise cezaevi önünde beklemeye başladı.

Cezaevinin önünde bulunan Hakkari İnsan Hakları Derneği Başkanı İsmail Akbulut : "Bilgi almak için geldik. Başsavcı Bey içeride , bize konu ile ilgili bilgi verdi. Mahkumlara herhangi bir müdahalenin olmadığını, duruma göre bizi de içeri alabileceklerini söyledi."şeklinde konuştu.

YANGINA MÜDAHALE EDİLDİ

Hakkari Kapalı Cezaevi İnfaz Kurumu’nda mahkumların çıkardığı yangına itfaiye ekipleri müdahale etti.

İddiaya göre, isteklerinin yerine getirilmemesi üzerine ‘hasta var’ diyerek kapıyı açtıran mahkumlar, bu sırada bir gardiyana saldırarak yaraladı. Mahkumların koğuşları ateşe vermesi üzerine itfaiye ekibi yangına müdahale etti. Yaralanan 2 gardiyan ambulansla Hakkari Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Cezaevine çevik kuvvet ekipleri sevk edilirken, cezaevi dışında ise yoğun güvenlik önlemleri alındı. Yangın kontrol altına alınırken, cezaevine gelen Hakkari Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Kaya, olayın kontrol altında olduğunu ve her şeyin normale döndüğünü söyledi.

Editör: TE Bilişim