Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü
Uygulamayla birlikte, tahlil sonuçları ve randevu dahil tüm hastane işlemleri ile çocukların mama saatinde çalan alarma kadar pek çok işlem hasta ve hasta yakınlarının parmak ucunda olacak. 
MOBİL UYGULAMA ÜCRETSİZ İNDİRİLECEK
Türkiye’de ilk kez bir devlet hastanesinde akıllı telefon uygulaması başlatıldı. İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin başlattığı uygulama ile hasta ve hasta yakınları akıllı telefonlarından bir tıkla hastane işlemlerine ulaşabilecek. Akıllı telefonlarından kolayca hastanenin mobil uygulamasına ulaşan hastalar, randevu, tahlil sonucu, poliklinikler, doktorlar, doktorların özgeçmişleri ve hastane hakkında detaylı bilgiye erişebilirken, çocuklar için özel profil de oluşturulabilecek. Her çocuğa özel oluşturulan sayfa ile çocuğun aşı takvimi takip edilebilecek, çocukların ilaç ve mama saatlerine mobil uygulama üzerinden alarm atanabilecek ve çocuğun boy ve kilo değerleri girilerek doğumdan itibaren gelişimi izlenebilecek. İOS ve Android cihazlar için Qr kodu oturarak Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin mobil uygulaması ücretsiz indirilebilecek.

DOKTORLA AYNI ANDA TAHLİL SONUÇLARI GÖRÜLECEK
Mobil hastane portalı ile hastanede çalışan tüm doktorların isim ve branşına göre arama yapılabilecek. Hastanede bulunan tüm poliklinikler de şematik olarak hastanın akıllı telefonunda görülecek. Bu sayede hastalar gitmek istedikleri birimlere nasıl ulaşabileceklerini görüntüleyerek kolayca yol tarifi almış olacak. Mobil uygulamada bulunan muayene rehberi ise hastalara büyük kolaylık sağlayacak. Muayene ve taburcu olmak için hangi belgelerin gerektiği, nerelere başvuru yapılacağı detaylı görülebilecek. Uygulamanın diğer bir avantajı ise hastanın doktorla aynı anda tahlil sonuçlarını görebilmesi. Zamandan büyük bir tasarruf sağlayan hastalar, bilgilerini sisteme girdikten sonra tahlil sonuçlarını anında görebilecek.

ÇOCUKLARIN MAMA SAATİ İÇİN ALARM
Uygulamanın en dikkat çeken yönü çocuklar için oluşturulan profiller. Her çocuğa özel oluşturulan sayfa ile çocuğun aşılarının sırası ve tarihi takip edilecek. Ebeveynler, çocuklarının ilaç ve mama saatlerine mobil uygulama üzerinden alarm atayabilecek, boy ve kilo değerlerini sisteme girerek gelişimini takip edebilecek. Hastaların hastane işlemlerine kolayca ulaşabilmesi açısından başlatılan uygulama ile hastanelerdeki yoğunluk azalacak, hastalar monolog bir şekilde değil interaktif bir biçimde sistemi kullanabilecek.

HASTA YAKINLARI UYGULAMADAN MEMNUN
Uygulamanın tanıtımı için basın toplantısı düzenleyen Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Ali Anarat, hastane yöneticisi Uzman Dr. Murat Balanlı, mobil uygulama hizmetini sağlayan firma yöneticisi mobil uygulamanın nasıl kullanılacağını ve hasta yakınlarına getirilen kolaylıkları anlattı. Hastane yöneticisi Balanlı, interaktif uygulamaların zaman içerisinde geliştirileceğini belirtirken, başhekim Ali Anarat ise daha çok hastalanın randevu sistemine geçmesini amaçladıklarını kaydetti.
Akıllı telefon uygulaması, hasta yakınlarını da memnun etti. Bir hasta yakını “Çok iyi bir uygulama. Benim evim buraya uzak olduğu için bir kan için geliyordum. Bu sistemle evden de takip edebileceğim çok iyi olmuş” dedi. Akıllı telefon kullanmayan ancak çocuğunun hastane işlemlerini takip edebileceğini söyleyen bir hasta yakını ise, “Bu uygulamadan sonra akıllı telefon almayı düşünüyorum. Çocuğumun randevularını, mama saatlerini bu şekilde öğrenebilirim çok daha iyi olur” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim