Kaçak mazot deposu patladı Kaçak mazot deposu patladı
PKK ile askerler arasında başlayan sıcak temas yaklaşık 20 dakika sürdü. Çatışmada 3 asker yaralandı. Yaralanan askerler bölgeye sevk edilen ambulanslarla İskenderun Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralı askerlerden jandarma komando er Doğukan Şit, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

SALDIRI NOKTASI KRİTİK

PKK’lıların, Askeri birliğe saldırdığı nokta ise dikkat çekici. Arazi arama-tarama faaliyetleri sırasında PKK ile çatışmaya giren askeri birliğin, o sırada PKK için stratejik öneme sahip bölgeye operasyona gittiği öğrenildi. Askeri birlik, terör örgütü PKK’nın uyuşturucu sevkıyatı yaptığı ve PKK’lıların Suriye’ye geçiş güzergahı olarak bilinen, Amanos Dağlarının Arsuz, Belen ve Kırıkhan güzergahını kapsayan bölgeye operasyon için gidiyordu.

OPERASYON YOLUNDA SALDIRI

Bölgenin ormanlık alan ve saldırıya müsait olması dolayısıyla Polis eskortuyla operasyona giden askeri birlik Belen çıkışı Mazıcak Deresi mevkiinde PKK’lıların ateşine maruz kaldı. Açılan ilk ateşle yaralanan üç askerden biri şehit oldu. Güvenlik güçleri, saldırıya anında karşılık vermesiyle teröristler geldiği dağlara doğru kaçmaya başladı.

ÖZEL HAREKAT POLİSLERİ VE JANDARMA ÖZEL HAREKAT TİMLERİ BÖLGEYE SEVK EDİLDİ

Mazıcak Deresi mevkiinde çatışman devam ederken; Belen İlçe Emniyet Amirliği önünde hareketli saatler yaşandı. Özel harekat polisleri ve Jandarma Özel Harekat timleri bölgeye sevk edildi. Bu arada, çatışma sırasında Belen’in giriş ve çıkışları trafiğe kapandı.

Yaralı askerlerin getirildiği İskenderun Devlet Hastanesi önünde de hareketli saatler yaşandı. Gece geç saatlere kadar hastanenin önünde bekleyen vatandaşlar, içeriden gelecek iyi haberler için dua ettiler. Hastane önünde ve etrafında da polisler geniş güvenlik önlemleri aldılar.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Çatışmayla ilgili Hatay Valiliği’nden de yazılı bir açıklama geldi. Açıklamada “Saat 21.26 sıralarında, Hatay’ın Belen ilçesi Mazıcak Deresi mevkiinde güvenlik kuvvetlerimizle terör örgütü mensupları arasında çıkan çatışmada yaralanan Jandarma Komando Er Doğukan Şit, İskenderun Devlet Hastanesi'ne sevk edilerek ameliyata alınmış ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabır ve başsağlığı dileriz. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin etkisiz hale getirilmesi ile ilgili operasyonlar güvenlik kuvvetlerince yürütülmektedir’ denildi.

Hatay Haberleri







Editör: TE Bilişim