Milli Takım Tepetaklak  Avusturya 6-1 Türkiye Milli Takım Tepetaklak Avusturya 6-1 Türkiye
"Hayalimdeki Araba Resim Yarışması"na İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Antalya, Diyarbakır ve Samsun'dan katılıp dereceye giren çocuklar, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, futbol takımının forma sponsoru Toyota Pazarlama ve Satış A.Ş.'nin CEO'su Ali Haydar Bozkurt bir araya geldiler.

Ziyaret sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Toyota ile olan işbirliğini sürdürmek için prensip anlaşmasına vardıklarını söyleyerek, "Toyota firmasıyla 1 seneden başlayan iş birliğimizi bugün sayın genel müdürümüzle daha da geliştirmeyi konuştuk. Bugün bir vesilemiz var. Toyota bizim de önemsediğimiz 23 Nisan nedeniyle bir kampanya yapmış. Beşiktaş kulübü olarak Beşiktaşlı ve Beşiktaşlı olacak çocuklarımızı burada ağırlamaktan dolayı gurur duyuyoruz. Kurumsalolarak her zaman kamuoyuna ciddi ve planlı her zaman gelişmeye açık kurum olarak bu birliktelikten mutluluk duyuyorum. Genel müdürümüzle Beşiktaş ile olan iş birliğimizi daha da artırmak için prensip anlaşmasına vardık" dedi.

Futbol takımının forma sponsoru Toyota Pazarlama ve Satış A.Ş.'nin CEO'su Ali Haydar Bozkurt ise yaptığı açıklamada, Beşiktaş ile temel prensiplerde paralel düşündüklerini ifade ederek, "Bugün Beşiktaş'taki yönetim değişikliğinden sonra yönetimle ilk buluşmamızdı. Yeni yönetime bundan sonraki süreçte başarılar diliyorum. Yönetimimizin Beşiktaş'ımıza ve Türk futboluna yakışır olumlu katkılar olacağına inanıyoruz ve kolaylıklar diliyoruz. Bugün yaptığımız görüşmede Beşiktaş ile olan iş birliğini her iki taraf için nasıl daha verimli hale geliri görüştük. Temel prensip ve yaklaşımlarda aynı paralelde baktığımızı gördük. Bugün özel bir program ile de bir aradayız. Toyota'nın 2004 yılından buyana yaptığı ve bu yıl da Türkiye'nin dahil olduğu hayalimdeki araba resim yarışmasının ödül töreni var. Bununla beraber Beşiktaş küçük kardeşlerimize ev sahipliği yaptı" şeklinde konuştu.

2004 yılından bu yana dünyanın 80'den fazla ülkesinde düzenlenen "Hayalimdeki Araba Resim Yarışması"na bu yıl Türk çocukları ilk kez yer aldı. Hayallerindeki otomobilleri resmedildiği yarışmanın jüri değerlendirmesi sonucunda kategorilerinde ilk 5 dereceyi paylaşan resimler Japonya'da gerçekleşecek Uluslararası Yarışmaya da katılacak. Yarışma sonucunda birinci, ikinci, üçüncü ve onur dereceleri belirlenirken, Bronz, Gümüş, Altın ve bunların arasından da Başkan Toyoda Özel Ödülü kazanacaklar.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın desteği ile 1 Ekim 2011- 31 Ocak 2012 tarihleri arasında düzenlenen yarışmaya Türkiye'nin 67 ilinden 11 bin 240 çocuk katıldı. Bu resimler arasından yarışma standartlarına uygun 3 bin resim belirlendi ve 6 Şubat 2012 tarihinde Prof. Aydın Ayan, Ar.Gör.Mehmet Göktepe, Doç. Mustafa Orkun Müftüoğlu , Yrd. Doç. Burcu Ayan Ergen ve Ar.Gör.Evren Karayel Gökkaya'nın yer aldığı ön jüri tarafından değerlendirildi.

Toyota "Hayalimdeki Araba Resim Yarışması"na katılan resimlerin ön jüri değerlendirmesinin ardından, 21 Şubat 2012 tarihinde seçici kurul başkanlığını Mimar Sinan Üniversitesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Aydın Ayan'ın yaptığı ve Yeditepe Üniversitesi Plastik Sanatlar Bölüm Başkanı Prof. Zahit Büyükişleyen, sanatçı Müjdat Gezen, gazeteci Yalvaç Ural, gazeteci Nora Romi ile tiyatro ve sinema sanatçısı Salih Kalyon'dan oluşan ulusal jüri 3 farklı yaş (10 Yaş altı, 10-12 Yaş, 13-15 Yaş) kategorisinde
ilk 5 dereceye girenleri belirledi

Editör: TE Bilişim