Kaza can aldı: 4 kişi hayatını kaybetti Kaza can aldı: 4 kişi hayatını kaybetti
Yüzde 99’u Müslüman olan bir Türkiye'de helal etin öneminin gittikçe arttığını belirten Gücüm, sertifikaların yürürlüğe girmesiyle tüketicilerin helal ete ilgisinin gün geçtikçe arttığını anlattı. Helal etin yaygınlaşmasının et tüketimine de olumlu etki yaptığını söyleyen Dinçer Gücüm "Ayrıca helal et sertifikaları firmalara kolay verilmiyor. Et satımı yapan yerler, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Türkiye Din İşleri Kurumu tarafından denetleniyor” dedi.
Gücüm, helal et dönemi başlamadan önce satıcıların insafına göre et yendiğini anlatarak, “Bu zamana kadar yediğimiz etlerin helal olup olmaması kesim yapanların insafına kalmış durumdaydı. Bugüne kadar helal et yedik mi, yemedik mi bilemiyoruz. Tabii ki onu da kamuoyunun takdirine bıkamıyorum” ifadelerini kullandı.
“SERTİFİKASI OLUP DA HELAL ET SATMAYAN FİRMALARA ÇEŞİTLİ CEZAİ İŞLEMLER UYGULANIYOR”
Helal et sertifikası alıp da, helal etlerin yanında helal olmayan et satan firmaların ortaya çıkabileceğine dikkat çeken Gücüm, böyle bir durumdan şüphelenen vatandaşların hemen ‘Alo Gıda 174’ hattını arayarak ihbarda bulunmalarını isteyerek, sertifikası olup da helal et satmayan firmalara çeşitli cezai işlemlerin uygulandığını hatırlattı.

“TÜRKİYE’YE AT ETİNİN EL ALTINDAN GİRİP GİRMEDİĞİ İLERiKİ ZAMANLARDA BELLİ OLACAK”
Avrupa’da çığ gibi büyüyen at eti skandalının Türkiye’de şuan için bulunmadığını kaydeden Gücüm, “Ülkemizde at eti skandalıyla ilgili resmi olarak bir iddia yok, ama Türkiye’ye at etinin el altından girip girmediği ise ileriki zamanlarda belli olacak. Ayrıca Eskişehir’de böyle bir durum kesinlikle söz konusu değildir. Tüketicilerimiz rahat olsun” diye konuştu.

“KAÇAK ET TÜRKİYE’YE SURİYE’DEN GİRİYOR”
Gücüm, kaçak etin Türkiye’ye Suriye’den girdiğini öne sürerek, “Suriye’deki savaştan dolayı çok miktarda kaçak et ülkemize giriyor. Ama ülke genelinde kaçak et konusunda yoğun bir çalışmamız var. Gerek Bakanlığımızla, gerekse emniyet birimlerimizle gerçekleştirdiğimiz diyaloglar neticesinde kaçak kesim yapılmasını ve ülkeye kaçak et sokulma durumunu minimuma indirmeye çalışıyoruz" diye belirtti.

Editör: TE Bilişim