İzmir'de Gece 2 Ayrı Fabrikada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı İzmir'de Gece 2 Ayrı Fabrikada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı
 17-25 Aralık olaylarında adı geçen eski bakanlar için kurulan Soruşturma Komisyonunda CHP adına bulunan Erdal Aksünger, süreci ve bundan sonra izlenilecek yolları anlatarak, 17 Aralık olaylarının 2007’deki uyuşturucu operasyonlarına dayandığını ve baş aktörün Rıza Sarraf olduğunu söyledi. Aksünger, ülkenin Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk operasyonunu uzun süredir konuştuğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"17-25 Aralık operasyonlarında baş aktör Rıza Sarraf iken dosyası yok edildi. Üçüncü bir dosya var ki hiç gündeme gelmedi. İktidar, 25 Aralık dosyasına ‘darbe dosyası’ dedi. Onu da bir ay içinde hallettiler. Toplam 34 klasör, 11 dosyaya indirildi. Bu meselenin en başı gümrük operasyonuna dayanıyor."

2008 yılında MASAK’ın hazırladığı bir rapor olduğunu anlatan Aksünger, şunları söyledi: "Emniyete gönderilen raporda ‘kaçakçılık yapanları takip edin’ dedi. Ne yazık ki bunu da ciddiye almadılar. Top artık meclis başkanlığında. Herhangi bir rapor görmedik bizim raporu önce görüp ardından şerh yazmamız gerekli. Onlar bizim şerhimizi görüp rapor yazıyor. Böyle bir şey olamaz. Rapordan sonra gerekçeli kararı görerek yeniden rapor yazma hakkımız var. Meclis başkanı da şaşırdığını belirterek ‘böyle bir şey görmedim’ dedi."
“HIRSIZLIK YAPANLAR CEZALARINI ÇEKECEK”
CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter de, Türkiye gerçeğinin ortada olduğunu belirterek, ”Yolsuzluk operasyonlarının hemen arkasından 4 bakanın istifa etmesi akıllarda soru işaretleri oluşturdu. Neden hemen ardından bu Bakanlar istifa etti? İşledikleri suçlardan dolayı mı? Bu sorular önümüzdeki seçimlere kadar seçmenin aklından çıkmamalı. Ben 55 yaşıma geliyorum böyle senaryo görmedim” dedi.
Ziraat Mühendisleri Odası Lokali’nde gerçekleştirilen toplantıya CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel ve Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şube Başkanı Halil Hüner katıldı.
Editör: TE Bilişim