Mardin'de polise hain pusu: 4 şehit Mardin'de polise hain pusu: 4 şehit

Cenazesi Van’dan helikopterle Ömerli ilçesine getirilen şehit İbrahim Dal’ın naaşı, buradan ambulansa Kaynakkaya köyüne getirildi. Şehidin evinin önünde düzenlenen cenaze töreninde şehit annesi Hazal Dal’ın Kürtçe ağıtları yürekleri dağladı. Gözyaşlarına hakim olamayan şehit annesi, Kürtçe “Beni kime bıraktın. Seninle yaşıyordum. Beni bu dünyada sahipsiz bıraktın. Senin yüreğini yakanları Rabbim de yaksın” diye ağıt yaktı. Türk bayrağına sarılı bir şekilde askerlerin omuzlarında köy mezarlığına kadar taşınan şehidin cenazesine kurum amirleri ve askeri yetkililer katıldı. Mardin Valisi Turhan Ayvaz ise cenazeye törenden sonra katıldı.

Babası Fehmi Dal’ı henüz doğmadan önce kaybettiği öğrenilen İbrahim Dal’ın üç kardeşi ile birlikte İstanbul’da ikamet ettiği öğrenildi. Şehit askerin askere gitmeden önce sözlendiği ve askerliğinin bitmesine 5 ay kaldığı da öğrenildi.

Köydeki taziye çadırında gazetecilere tepki gösteren şehit askerin amcasının oğlu Hasan Dal, “Doğruyu yazmıyorsunuz. Ben yeğenim öldü diye vatan sağ olsun demeyeceğim. Barış gelsin istiyoruz. Artık ne zamana kadar bu kan dökülecek. Ben de bu uğurda gazi oldum. Terörist öldürüldüğünde de, asker öldürüldüğünde de yüreğimiz yanıyor” dedi.

Hasan Dal’ın Elazığ’da vatani görevini yaparken girdiği çatışmada ayağından yaralandığı öğrenildi. Yaklaşık bin köylünün katıldığı cenaze törenine Genelkurmay başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Mardin Valiliği çelenk gönderdi.






Editör: TE Bilişim