Bornova Özkanlar’da kız çocukları için yurt hizmeti verecek olan müessesenin temel atma töreni vardı bugün. İş adamı ve Avcılar İnşaat’ı sahibi Hikmet Avcı’nın yapımını üslendiği ve kız öğrencilerin eğitim alması ve yurt ihtiyaçlarını karşılaması için yapılacak binanın temel atma töreni bugün yapıldı. Törene Hikmet Avcı, Eyüp Yiğit hoca, iş adamı Hasan Usta ve çok sayıda misafir katıldı.



İZKİTAP Fest’e hafta sonu yoğun ilgi İZKİTAP Fest’e hafta sonu yoğun ilgi

Temel atma merasiminden sonra görüşlerini aldığımız Hikmet Avcı; ‘’ İnanıyorum ki çok güzel bir işe giriştik. Avcılar İnşaat olarak Öğrencilerimize ve kız çocuklarımıza böyle bir yurt kazandıracağımız için çok mutluyuz. Burada, milli ve manevi değerlerine bağlı, geçmişini, tarihini bilen, toplum ve aile yapısına önem veren, vatanını bayrağını seven nesiller yetişmektedir. Biz bunu böyle gördük şahit olduk ve bu insanların sayısının artması için katkıda bulunalım dedik ve böylesine hayırlı bir işe giriştik. Allah utandırmasın’’ dedi.



Kısa bir konuşmanın ve temel atma duasının ardından kurban kesildi ve temel atıldı. İş adamı Hasan Usta; ‘’ Allah bize de nasip etsin.  Hepimizin bu yurtlarda okuyan fakir ve muhtaç çocuklara yardımcı olmamız gerekiyor. Hepsi pırıl pırıl çocuklar, başarılı, eğitimli ve geleceğe umutla bakan çocuklar. Onların bu azmi bizleri gelecek için çok umutlandırmaktadır. Büyükler ne demiş bir insan bir neslin kurtulması için yeterlidir. İşte bu yurtlarda böyle insanlar okumaktadır’’ dedi. 

Editör: TE Bilişim