WhatsApp'tan Yeni Özellik WhatsApp'tan Yeni Özellik
 Son yıllarda uygulanan dış finansman ve devlet destekli özendirici ekonomik önlemler sayesinde ekonomik kriz öncesi yüzde 10'dan fazla üretim oranına sahip olan Türkiye, yerel ve uluslararası işletmelerin en önemli ticaret merkezi haline geldi. Bu gelişimi sürdürmek ve güvenilir internet erişimini sağlayabilmek için ülkenin ağ alt yapısına yatırım yapılması büyük önem taşırken, bu hedefler doğrultusunda Interoute pan-Avrupa fiber optik ağına bağlanan Turkcell Superonline, gelişmekte olan ekonominin ihtiyaçlarını karşılayarak yüksek ses ile veri hizmetlerine erişim sağlayıp yerel ve uluslararası iş sahaları oluşturuyor. Bu işbirliği sayesinde Turkcell Superonline'ın da belli kapasitede uluslararası bant genişliği kullanması söz konusu olacak.
Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, "Türkiye'ye Bağımsız Devletler Topluluğu'na (BDT) ve Ortadoğu bölgelerine değer katan yatırımlarımızla, 'İpek Yolu'nu fiber yoluna çevirme' vizyonumuzla Avrupa ve Ortadoğu arasında Türkiye üzerinden köprü inşa ediyoruz. Interoute, bu bölgelere yüksek hızda ve yeni nesil şebeke ağı ulaşımı temin etme amacımıza uygun ve rekabetçi fiyatlamayı sunarak bize yardımcı olacak olan Avrupa'daki en ileri ve gelişmiş olan şebeke ağına sahiptir. Ayrıca, Ortadoğu'daki karasal şebeke ağını geliştirmek için tasarlanan 'Regional Cable Network (RCN)' projesi içinde de yer alıyoruz" dedi. Interoute EVP Servis Sağlayıcısı Renzo Ravaglia da, "Bu eşsiz pozisyonundan dolayı Türkiye, Avrupa'da doğal bir iş merkezi haline gelmiştir. İş hayatıyla ilgili internet hizmetleri talebinde artış görmemize rağmen şebeke ağı çeşitliliğinde kayda değer bir gelişme olmamıştır. Türkiye'nin telekom pazarındaki yenilikçi anlayışını ispatlamış olan bir şirket olan Turkcell Superonline ile Türkiye gibi bir iş merkezine şebeke ağı çeşitliliğini sağlamada ortak çalışacağımız için memnuniyet duyuyoruz. Türkiye'nin
şebeke ağının gelecekte Avrupa'daki iş taleplerini karşılayabilmesi için korunması ve güçlendirilmesi çok önemlidir" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim