Bayram Tatilinde Teknelerden Atık Toplamaya Devam Etti Bayram Tatilinde Teknelerden Atık Toplamaya Devam Etti
Son dönemlerde hız kazanan yerli otomobil üretimi konusundaki gelişmeleri yerinde incelemek için Bursa’ya gelen Irak GAMCO ticaret heyetini ev sahibi olarak OİB Yönetim Kurulu Üyesi Baran Çelik karşıladı. Irak ekonomisinin çok hızlı bir şekilde büyüdüğünü belirten Irak Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı Walid Habib Hılo Al Moswee, Iraklıların özellikle tüketim yönlerinin ağır bastığını ve bu açıdan otomotiv sektörüyle alakalı tüketim taleplerinin bulunduğunu belirterek, Irak otomotiv piyasasına girmek isteyen Türk firmalarının fırsatı iyi değerlendirerek büyük karlar elde edebileceğini dile getirdi.

Türk firmalara tavsiyelerde bulunan Bakan Yardımcısı Al Moswee, “Irak otomotiv piyasasına girmek isteyen firmalar toplu alımlarda bulunacak olan Otomotiv ve Makine Ticareti Genel Müdürlüğü (General Automobile& Machinery Company-GAMCO) ile irtibata geçmeli. GAMCO, toplu otomotiv alımı hususunda ilk etapta komşu ülke Türkiye’yi tercih edecektir” dedi.

Kısa bir süre içerisinde GAMCO temsilcileriyle Türkiye’ye ve Bursa’ya teknik gezi düzenleyeceklerini belirten Al Moswee, fabrikaların üretim standardına hayranlık duyduklarını dile getirdi.

Türkiye’de yerli ve yabancı otomotiv üretimi yapan 12 yatırımın bulunduğuna dikkat çeken OİB yetkilileri, günümüzde Türk otomotiv endüstrisinin yıllık 1,5 milyon birimlik üretim kapasitesine ulaştığını ve üretimin halen farklı üretici ve modellerle gelişmeye devam ettiğini belirtti. Yetkililer, önümüzdeki süreçte ise sektördeki hedefin yıllık 2 milyon adet üretim ve 1,5 milyon adet ihracat olduğunu Iraklı heyete aktardı.

Editör: TE Bilişim