Hekime mayınlı tuzak Hekime mayınlı tuzak
 Mardin Çalışma ve İş Kurumu (İŞ KUR) Müdürü Mehmet Akın, ildeki okullarda bin beş geçici işçinin istihdam edileceğini bunun yanı sıra yirmi işçininde camilerde istihdam edileceğini ifade etti.
İstihdamı artırmayı hedeflediklerini belirten Akın, "Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında, Mardin Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullarda geçici işçilerin çalıştırılacağını, il genellindeki okullarda 9 ay süreli asgari ücretle 1005 geçici işçi istihdam edilecek. Başvurular bugün başladı. Başvuru tarihi 24 Ağustos'ta sona erecek. 27-29 Ağustos 2012 tarihleri arasında da noter huzurunda kura çekilecek. Kura sonucu belirlenecek işçiler, 17 Eylül tarihinden itibaren okullarda hizmetli olarak çalışmaya başlayacak. Adaylar, internet adresimizden de başvuru yapabilir" dedi.
Mehmet Akın, bu yıl işsizlik sigortasından 318 kişinin yararlandığını da belirterek, "Kayıtlı işsiz sayısının 13 bin 447 civarında olduğu kentte, bu yılın ilk 6 ayında 827 kişi istihdam edildi. İlk hedefimiz bu sayıyı 10 binin altına düşürmek. Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu.
Mardin Müftülüğü ile imzalanan mutabakat kapsamında, tarihi camilerde 20 temizlik işçisinin çalışmaya başladığını kaydeden Akın, konuşmasına şöyle devam etti:
"Vatandaşlarımızın daha temiz ve daha hijyenik bir mekanda ibadet edebilmelerini sağlamak istedik. Aynı zamanda yurt dışından gelen turistler de tarihi camilerimizi geziyor. Bu projeyi çok önemsiyoruz. Projenin hem camilerimiz hem de kentimiz için hayırlı ve verimli olacağı kanaatindeyiz."

İzmir Haber
Editör: TE Bilişim