Ege Bölgesi'nin ihracatı Mart ayında hız kesti Ege Bölgesi'nin ihracatı Mart ayında hız kesti
İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı olarak işyerlerinde çalışan memurlara, bu görevlerinden dolayı da ek ücret ödenmesine hükmetti. Şube Başkanı Ekrem Özdemir, şubelerinin çok önemli bir kazanıma daha imza attığını belirterek, “Bu karar kamuda çalışan ve İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlığı görevini de yürüten tüm memurlar için emsal olacaktır” dedi.

Sağlık Bakanlığı’nın bağlı kurumlarında İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı bulundurma zorunluluğunu 2016’ya ertelediğini belirten Sağlık Sen İzmir Şubesi Avukatı Coşkun Üzüm, bu kararın ardından bakanlık tarafından yayınlanan genelgeyle “Kurumlarınızda zorunlu olmasa da 2016’ya kadar İş Güvenliği Uzmanı çalıştırın” talimatının verildiğini söyledi.

Kurumlarda genelgenin ardından asli işini yapan memurlara, bu işlerinin yanı sıra İş Sağlığı ve Güvenliği görevinin ek olarak verildiğini anlatan Üzüm, “Şu an kamudaki tüm kurumlarda İş Sağlığı ve Güvenliği görevlileri çalışıyor. Sağlık Bakanlığı’nda bu kişilere ek görevlerinden dolayı bir ücret ödenmiyordu. Bu işin sorumluluğu çok büyük.

Mahkeme aldığı kararla, ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlarına ücret ödeyeceksin’ kararını verdi. Son derece ağır bir sorumluluk yüklenen ve ek bir iş yükü altında çalışan İş Güvenliği Uzmanları için çok önemli bir kazanımdır.

İş Kazası’nda bir işçinin yaralanması ya da ölmesi durumunda maddi ve manevi her türlü tazminattan ve cezai yaptırımlardan sorumlu olan İş Güvenliği Uzmanlarının bu işin karşılığı olarak bu ücreti alması hakkaniyet gereğidir. Bu karar diğer kamu kurumlarında çalışan İş Güvenliği Uzmanları için de emsal teşkil edecektir” diye konuştu.


Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Ekrem Özdemir hastanelerde ve sağlık kurumlarında sağlık personelleri iş güvenliği uzmanı olarak görevlendirildiğini ve bu kişilere ek ücret verilmediğinden açılan davayı kazandıklarını belirterek emsal niteliğindeki kararla kamu da çalışan ve iş güvenliği birimine bakan kişilerin ek ücret alabileceğini belirtti.
Editör: TE Bilişim