Bornovalılar 1 Mayıs’ı Yeni Türkü Konseriyle Kutlayacak Bornovalılar 1 Mayıs’ı Yeni Türkü Konseriyle Kutlayacak
Konak Belediyesi’nin Destek Hizmetleri, Ulaştırma ve Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne bağlı olarak farklı hizmet alım sözleşmelerine göre çalışan yaklaşık 150 işçi, 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren geçerli olan yeni sözleşmeyle tek çatı altına toplandı.

Daha önce üç farklı şirket bünyesinde çalıştırılan işçiler, imzalanan yeni sözleşmeyle tek şirket altına toplanırken, çalışanlar arasındaki ücret eşitsizliği de ortadan kaldırıldı. Yeni sözleşmeyle en düşük işçi maaşı bin 100 liradan yaklaşık bin 700 liraya çıkarıldı. Yapılan bu iyileştirme ile yeni yıla mutlu giren belediye çalışanları, sevinçlerini lokma döktürerek paylaştı.

Konak Belediyesi’nin Basmane’deki hizmet binası önünde yapılan lokma ikramından belediye personelinin yanı sıra bölge esnafı ve çevreden geçen vatandaşlarda faydalandı.
Konak Belediyesi Başkanı Sema Pekdaş, işçilerin mutluluğuna ortak olduklarını ifade ederek, "Bizim önceliğimiz Konak Belediyesi’nin çalışanları arasında iş barışını sağlamaktı.

Bu amaçla çalışanlar arasında bir denkleştirme, iyileştirme yapmak için gayret ettik. Üç farklı şirketle yürüyen hizmet alım işini teke indirdik. Süreç içinde çok farklı şirketlerden hizmet alımını ortadan kaldırmak istiyoruz. Emeğin değer bulduğu bir Konak için çalışmalara devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim