Batur: Konak'ın ve İzmir'in gelecek yüzyıllarını planlıyoruz Batur: Konak'ın ve İzmir'in gelecek yüzyıllarını planlıyoruz
Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi, yönetmenliğini Günay Toprak’ın yaptığı ‘Eğer Bir Gün Azrail, Bir Aşk Şarkısı Çalarsa’ adlı oyuna ev sahipliği yaptı. Güzelyalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde ise Konak Halk Üniversitesi tiyatro kurslarına katılan gençler, ‘İşte Şiir İşte Tiyatro İşte Biz’ isimli oyunu sahneledi. İzleyenlerin keyifli saatler yaşadığı tiyatro oyunları hafta boyunca devam edecek.
Güzelyalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde bir aylık çalışma sonucu geleceğin tiyatrocuları olacak 20 genç başarılı bir performans sergiledi. Ayşe Handan Dağdeviren yönetmenliğindeki oyunda Mevlana’dan günümüze kadar gelmiş tüm şairlerin unutulmaz şiirleri dans koreografileri, sema gösterileri ile canlandırıldı; adeta görsel şölen sunuldu. Çocuklar şiirleri okurken oyunu izleyen tiyatro severler duygu dolu anlar yaşadı.
3 yıldır Konak Halk Üniversitesi’nde tiyatro öğretmenliği yapan Ayşe Handan Dağdeviren, “Işıkların karartılmaya çalışıldığı dönemde tiyatroya destek veren, tiyatro salonlarının az olduğu şehrimizde bize bu konforu sağlayan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’a şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim