Akare Fuarcılık tarafından düzenlenen Yurt Dışı Eğitim Fuarları, İstanbul ve Ankara'nın ardından İzmir'de de başarıyla gerçekleşti. Ege Palas Business Hotel'de düzenlenen etkinlik, 30’dan fazla ülkeden 200'den fazla okul yetkilisini ağırlayarak, öğrencilere geniş bir eğitim yelpazesi sunma fırsatı sağladı. Dil eğitiminden work and travel programlarına kadar çeşitli seçenekleri değerlendiren öğrenciler, ülkelerin eğitim sistemlerini karşılaştırma ve kariyer hedeflerine uygun seçenekleri belirleme imkanı buldular.

Akare Fuarcılık tarafından düzenlenen Yurt Dışı Eğitim Fuarları, her yıl binlerce öğrencinin kariyer yolculuğunda kilit bir konumda bulunuyor. İstanbul ve Ankara'da yoğun ilgi gören fuarların ardından, bu yılın son durağı İzmir oldu. Akare Fuarları, yurt dışında eğitim arayışında olan öğrencileri, dünyanın dört bir yanından gelen seçkin okullarla buluşturdu. 30'dan fazla ülkeden 200'den fazla okul yetkilisi, öğrencilerle birebir görüşmeler yaparak detaylı bilgi paylaşımı sağladı. Her sene olduğu gibi bu yıl da yoğun ziyaretçi trafiğinin olduğu fuarlar, öğrencilere geniş bir eğitim yelpazesi sunmanın yanı sıra birbirinden değerli programlar hakkında bilgi edinme ve burs alma fırsatı da tanıdı. Bahar sezonunun fuarlarını yoğun ilgi ile tamamlayan Akare, güz döneminde tekrar buluşmak üzere kapılarını kapatırken, öğrencilerin gelecekleri için köprü görevi görmeye devam etti.

Senenin ilk fuarlarına gösterilen yoğun ilgiden oldukça memnun kaldıklarını belirten Akare Yurt Dışı Eğitim Fuarları Yönetici Ortağı Engin Coşar, “Akare Fuarcılık, yirmi yılı aşkın deneyimiyle her sene Türkiye'nin en büyük yurt dışı eğitim fuarlarını düzenliyor. İstanbul ve Ankara fuarlarının yoğun ilgiyle tamamlanmasının ardından, bugün İzmir'de nitelikli eğitim kurumlarının katılımıyla bu önemli etkinliğin son ayağını da tamamlamış olduk. İzmir'deki fuarımızın genç yeteneklerin gelecekteki kariyer hedeflerine ulaşmaları için gereken bilgi ve rehberlik kaynaklarına erişmesine katkı sağladığını söyleyebiliriz. Ayrıca, fuarlarımız sayesinde öğrenciler farklı ülkelerin eğitim sistemlerini karşılaştırma şansı elde ediyor ve kendi eğitim hedeflerine en uygun seçenekleri belirleme fırsatını buluyorlar. Bahar sezonunda, öğrencilerin eğitim hayallerine bir adım daha yaklaşmalarını sağlayarak keyifli anlara ev sahipliği yaptık ve çeşitli burs imkanlarıyla onların önündeki engelleri aşmalarına destek olduk. Şimdi ise güz dönemine hazırlanırken, gençleri eğitim ve kariyer hedeflerine ulaşmaları için daha da güçlü bir şekilde desteklemek için çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Cemil Tugay; İzmir'i Kazandık Cemil Tugay; İzmir'i Kazandık

Editör: Ajans Ekip